YKS = ( AYT, TYT) Üniversite Adaylarına veya Anadolu Lisesi Adaylarına Önemli yararlı bilgiler Haberler (tıklayınız)
8.sınıf ORTAK Test Sınavları LGS (Haziran)bültenini okumak icin[tıklayınız]ANADOLU Lisesi adaylarına Öğretmen Kemal Türkeli Lise Adayları içinYazdı veya derledi
ÜNİVERSİTE Adaylarına AYT-TYT önemli haberler bilgiler bültenini, okumak için [tıklayınız]
Öğretmen KEMAL Türkeli yazdı veya derledi
Rehberlik bilgileri BÜLTENİ'ni okumak için (tıklayınız)
8.sınıflara Yüksek Puanlı Lise Kazandıran haberler bilgiler uyarılar
20.06.2020 Tarihinde Gerçekleştirilen LGS Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları(tıklayınız)
LGS 2020 Puanları NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları 16 Temmuz 2020’de açıklanacak.(tıklayınız)
Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihini 7 Haziran 2020 olarak açıkladı.
BİLFEN ORTAOKULLARI UZMAN YORUMLARI (tıklayınız) MATEMATİK: Matematik sınavının ayırt ediciliği yüksek kolay soruların tercih edilmediği ve büyük çoğunlukla orta ve zor sorulardan oluşan bir sınav olduğunu söyleyebiliriz. Soruların birçoğunun analiz düzeyinde olması ve uzun işlemler gerektirmesi sınav süresinin doğru kullanılmasını zorlaştırdığı gibi günlük hayat becerilerini matematik dersi için doğru kullanan öğrencileri de ön plana çıkaracak. Matematik dersinin sınav için belirleyici nitelikte olduğunu söyleyebiliriz.
TÜRKÇE 2020 LGS :(tıklayınız) 2020 LGS’de önemli bir bölümünü anlam bilgisi sorularının oluşturduğu Türkçe sınavında 'Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Paragrafta Anlam, Fiilimsi, Cümlenin Ögeleri, Yazım Kuralları, Noktalama İşaretleri, Edebi Bilgiler, Sözel Mantık Muhakeme, Görsel Yorumlama ve Grafik Okuma' başlıklarından soru sorulurken Türkçe'nin kültürel birikimini taşıyan atasözü ve deyimlerle ilgili hiç soru sorulmadı. LGS ile Türkçe sınavına dahil edilen 'Görsel Yorumlama, Sözel Mantık ve Muhakeme' sorunlarının bu yıl da özellikle ön plana çıkarıldığını görüyoruz. Dil bilgisi soruları ise doğrudan bilgi ölçmekten ziyade örnek sorularda olduğu gibi öncülde verilen bilgileri sorunun üzerinde yorumlayarak çözüme ulaşmayı gerektiren nitelikte. Sınava genel olarak baktığımızda soruların öğrencilerin sahip oldukları dil becerilerini ve yeterliliklerini ön plana çıkaracak şekilde hazırlandığını söyleyebiliriz. Özellikle A kitapçığı 1, 10 ve 12'nci soruların Türkçe sınavı için eleyici nitelikte. Sorular, öğrencilerin metin üzerinde derinleşmesini, metni hem anlamsal hem de dil bilimsel açıdan analiz etmesini gerektiriyor. Türkçe sınavı; okuduğunu anlayan, yorum yapabilen ve dört temel dil becerisine aktif olarak kullanabilen, kelime hazinesi zengin öğrencilerin fark yaratacağı nitelikteydi. Bu sebeple kendilerini hem dil yeterliliği hem anlama becerileri noktasında geliştiren öğrencilerimizin başarılı olacakları bir sınav olduğunu söyleyebiliriz.
LGS 2020 konuları neler? 2020 LGS örnek soruları(tıklayınız) Milli Eğitim Bakanlığ (MEB), LGS sınavının 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının sadece 1. dönem konularını kapsayacağını açıkladı. Sınava girecek öğrenciler ise LGS sınavı konularına örnek sorular ile hazırlanıyor. Peki LGS 8. sınıf konuları neler? İşte 2020 LGS örnek soruları...Sayısal Mart(tıklayınız) 2020 LGS Sayısal Şubat 2020 (tıklayınız)
23 Mart 2020 Pazartesi (tıklayınız) gününden itibaren uzaktan eğitime başlandı. Virüs nedeni ile Uzaktan TV veya İnternet üzerinden Ders
kitabına Ek olarak Öğrenciler desteklenecek. Digital Eğitim Öğrencilere
yardımcı olacak. EBA TV için (tıklayınız)TRT üzerinden 3 ayrı kanal 6 ayrı frekansta yayın yapacak.
Her yıl 1 milyondan fazla 8. sınıf öğrencisinin ortaokuldan mezun olduğu, hemen tüm öğrencilerin az sayıda “iyi” okula girmeyi hedeflediği bir sistemde liseye geçiş Sistemi nasıl olmalı? (tıklayınız) kısaca çocuğun gelişimini akademik, sosyal, sanatsal vb. tüm yönleriyle destekleyen, hiçbir çocuğu geride bırakmama hedefi olan, bir kurum kültürü olan, öğretmenlerinin aidiyeti yüksek, yöneticileri niteliğin gelişimine liderlik yapan okullar olarak tarif edebiliriz bu ideal liseleri. ***************************************************
Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS-İOKBS) 25 Nisan 2020 tarihinde yapılacağı açıklandı..(tıklayınız)
2020 yılının ilk LGS Örnek Sayısal soru kitapçığı(tıklayınız)
2019 LGS MATEMATİK SORULARI ve ÇÖZÜMLERİ (tıklayınız)
2019 LGS'de İkinci oturumda matematik ve fen bilimleri alanlarından 40 soru çözen öğrencilere her bir soru için iki dakika süre tanındı. ***********************************************
Eğitim uzmanlarına göre en birinci kaynak ders kitapları. Çünkü, öğrenciler bilgilerin yüzde 25’ini öğretmenlerinden, yüzde 75’ini ise kendi çalışmalarından öğrenirler. 2020 LGS’ye girecek 1 milyon 600 bin öğrenciye zamanı doğru kullanabilmeleri ve başarıyı yakalayabilmeleri için öneriler: - Konuları öğrenirken önce ders kitabınızdan çalışıp sonra yardımcı kitaplara mı yöneliyorsunuz?
- Dersi derste öğrenmek için derse hazırlıklı giriyor, not alıyor, anlamadığınızı soruyor musunuz? - MEB’in son üç yıldır yayımladığı sınav sorularını ve değerlendirme sorularını çözdüm mü?
yararlı önemli pratik bilgileri içeren LGS HABERLERİ Bülteni yazan Kemal Turkeli
8.sınıflar için 2020 Haziran Mahalli Yerleştirme Sınavı Ortak merkezi sınavları için Haziran 2020 Haber Bülteni için (tıklayınız)
Yazan; www.kemalturkeli.com Sitesinin
Rehberlik köşesi yazarı Matematik Öğretmeni LGS Kazandırma Koçu Kemal Türkeli'dir(0536.511 8400) istanbul Bahçelievler
**********************************************
Yarıyıl tatili 20 Ocak ile 31 Ocak 2020 tarihleri arasını kapsıyor. (tıklayınız) İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi 2020 günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan 2020'de yapılacak. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran 2020 Cuma günü tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.(tıklayınız)
Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav 7 Haziran'da yapılacak. (tıklayınız)
2020 LGS KAÇ DAKİKA SÜRECEK?
İki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. 2019 Lise Adayları için Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu(tıklayınız)
******************************************************************************************* 2020 LGS, öğrenci sayısındaki patlama nedeniyle zor olacak ama ‘Paniğe gerek yok’(tıklayınız) Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2020’de sınava girecek 8. sınıf öğrencilerinin sayısında patlama olması nedeniyle sınavın zorluk derecesi yüksek olacak. (tıklayınız)
Sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanlarının artıp artmayacağı henüz belli değil. 2020’de liselerde yeni öğretim programına da geçilecek. Yani 8. sınıfı bitirecek öğrencileri zor bir sınav, zorlu bir tercih ve geçiş dönemi bekliyor.
Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2020’de sınava girecek 8. sınıf öğrencilerinin sayısında patlama olması nedeniyle sınavın zorluk derecesi yüksek olacak.
Bu yıl LGS’ye girecek öğrenci sayısı geçen yıla göre yaklaşık 500 bin artacak. 8. sınıfı bitiren öğrenci sayısı MEB istatistiklerine göre 1 milyon 687 bin 879.
BİLİNÇLİ ÇALIŞIN
- Bilinçli çalışmak, sınava gireceğiniz derslerle ilgili konulara hâkim olmayı gerektirir, çalışırken öncelik konuyu öğrenmek olsun.
- Sizi geliştirecek olan, testlerde yanlış yaptığınız soruların doğru çözümünü öğrenmek olacaktır, her yapamadığınız sorunun doğru çözümünü mutlaka ama mutlaka öğrenin.
2019 Liselere Merkezi Yerleştirme ve Yerel Yerleştirme Taban Puan ve Boş Kontenjan Bilgileri- 22/07/2019 (tıklayınız)
Bu yıl birinci nakil tercihleri 29 Temmuz 2019 -2 Ağustos 2019 yapılacak. Sonuçlar 5 Ağustos 2019'da açıklanacak. Ayrıntılı açıklama (tıklayınız)
* İkinci nakil başvuruları 5-8 Ağustos 2019 yapılacak ve sonuçlar 10 Ağustos'ta belli olacak.
* Yerleşemeyen öğrenciler il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos 2019'da alınacak.
2019 8.sınıf LİSE Adaylarının İllere göre Yüzdelik Dilimlerdeki Sayıları (tıklayınız) veya (tıklayınız)
01.06.2019 Tarihinde Yapılan Sınavla (tıklayınız) Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Soru ve Cevap Anahtarları (tıklayınız) SAYISAL 2019 LGS Soruları (tıklayınız)
2019 LGS Puanları ne zaman açıklanacak Puanlar nasıl hesaplanacak(tıklayınız)
2019 LGS Soruları uzun işlemlerden ziyade okuduğunu anlamayı ve mantık yürütme becerisi gerektiriyor. 2019 Sorularının tamamına yakını grafik ve şekil okuyup yorumlama becerisi gerektiriyor.
Liseler için 2018 Liseye Geçiş Sistemi = Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi açıklandı. (tıklayınız)
6 Ağustos 2018 LGS Lise Tercih Yerleştirme kuralları değiştirildi(tıklayınız) 2018 Liselere Yerleştirme LGS krizinde sular durulmuyor: Yeniden kural değişti Kervan sizce yolda düzelecek mi bu yamalarla ... 2018 LGS’deki kaosu çözemeyen MEB, yerleştirme sorunlarına çare arıyor. Yayımlanan yeni kılavuzda tercih sayısı artırıldı, farklı okul türü seçme zorunluluğu da kalktı.
2018 LGS Yerleşmesi sonucu kazanılan Liseler açıklandı (tıklayınız) 2018 LGS tercihleri sonuçlandı sonuçla MEB tarafından açıklandı. Sonuç sayfası için (tıklayınız) 2018'de Merkezi yerleştirmede 127 bin 283 öğrenci liseye yerleştirilirken, yerel yerleştirme ile 798 bin 926 adrese dayalı kayıt sistemiyle öğrenci okullara yerleştirildi. Yerel yerleştirme; 2018'de toplam kontenjan sayısı 1 milyon 141 bin 318 . 2018 merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme sonuçlarına göre; yüzde 50 Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, yüzde 15 imam hatip lisesi, yüzde 35 meslek liselerine yerleşme gerçekleşti. 2018 LYS'de 33 bin 964 aday birinci tercihlerine yerleştirildi.
2018 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU (tıklayiniz)
2018 LGS Liselere Öğrenci Seçme Sınavı Matematik Video Çözümleri(tıklayınız)
(tıklayınız) 2017 İstanbul Anadolu Liseleri Hangi Puanla Öğrenci aldı(tıklayınız)
2018 Lise Adayları LİSE Tercihleri için ne Hazırlık yapsınlar? (tıklayınız) 2018 LGS Lise Adaylarına Tercih Yerleştirme bilgileri Sınav sonuçları yorumları
8.sınıf 2018 Lise Adayları; Sonuçlar açıklanıncaya kadar en düşük hedefinizden en yüksek hedefinize kadar tercih listenize almayı düşündüğünüz Liselerle okullarla ilgili araştırma yapın. (tıklayınız) LİSE Okul kaç yıllık? Öğretmen Kadrosu Nasıl? Boş geçen Dersler var Mı? FEN Laboratuvarı var mı? Mezunlarının Üniversite kazanma başarısı nasıl? Hangi Ünivesitelerin Hangi Fakültelerini Kazanabilmişler
Araştırma yaparken düşündüğünüz okul türlerinin haftalık ders dağılım(tıklayınız) çizelgesini MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun sayfasından indirerek inceleyin.
2018 LGS Sınavına 971 bin 657 kişi girdi. 18 öğrenci tüm soruları doğru cevapladı.
CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık 2018 ortaöğretime yerleşme sistemi henüz tam olarak oluşturulamamıştır. (tıklayınız) Bakanlık yetkilileri bile sistemin nasıl işleyeceği hakkında yeterli bilgiye sahip değillerdir. Pilot il Bursa’da yapılacak uygulamadan ortaya çıkan sonuçlara göre sistem son şeklini alacaktır. İçinde bulunduğumuz durum öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin kaygılarında ne kadar haklı olduklarını göstermektedir. Anlaşılan yine ‘Kervan Yolda Dizilir' misali, çocuklarımızın geleceği heba edile edile, deneme yanılma yoluyla bir sistem kurulacaktır.” sözleriyle Milli Eğitim Bakanlığını eleştirdi.
02 Haziran 2018 Tarihinde Yapılan Sınavla Öğrenci Alacak Liselere(Ortaöğretim Kurumlarına) İlişkin Merkezî Sınava Ait Sorulan Sorular ve Cevap Anahtarları Sayısal 2018 LGS için(tıklayınız) Sözel 2018 LGS Soruları için (tıklayınız)
8.sınıflara sorulan LGS Matematik Test Sorularının bazıları PISA sınavlarında ölçülen , “Öğrenciye Ne öğrendiğin sana kalsın, Okulda öğrendiklerinle ne yapabildiğini söyle.” der gibidir. (tıklayınız) 2018 Lise Adaylarının Matematik Sorularının bazıları PISA Sorularına Benzen soruldu.
8.sınıf Mezunlarına 2018 Haziran Matematik Sorularının bazıları da Uluslararası TIMMS Sınav sorularına benzer soruldu. 2018 Liselere Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu için (tıklayınız)
Zorunlu olmayan sınava 1 milyon öğrenci başvurdu(tıklayınız) TEOG’un yerine getirilen yeni sistemde ‘sınav zorunlu olmayacak’ dense de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ‘nitelikli’ liselere giriş için gerçekleştirilecek merkezi sınava başvuran öğrenci sayısının 1 milyona yaklaştığını açıkladı.(tıklayınız)
2017 - 2018 ÖĞRETİM YILI 8. SINIFLARI İÇİN yapılacak Haziran 2018'de UYGULANACAK Test SINAVINA AİT ÖRNEK SORULAR KİTAPÇIĞI (SAYISAL ve SÖZEL BÖLÜM)
Haziran 2018 8.sınıflar sınavı Adaylarına Örnek Sorular Sayısal açıklandı(tıklayınız) 2018 Haziran Örnek Sözel(tıklayınız)
TEOG’un yerine geldi!(tıklayınız) İşte liselere geçişte yeni sistem:(tıklayınız) Mahalli Yerleştirme Sistemi(tıklayınız) Milyonlarca öğrencinin büyük bir merakla beklediği TEOG'un yerine gelen sistem açıkladı.(tıklayınız) AKP ve Başkan Erdoğan Liselere girişi içinden çıkılmaz hale getirdi. Yap Boz ile ne yapmak istiyorlar. Bu sistemi beğenenler Başkan Erdoğana Oylarını verirler sanırım. Sistemi şipşak Başkan Erdoğan değiştirdi çünkü..(tıklayınız) Liselere geçişte getirilen yeni sistemi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, canlı yayında açıkladı. Bakan Yılmaz açıklamasında, "Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemini getirdik. Öğrencimiz adresine en yakın okula yerleştirilecek" dedi. Mahalli Yerleştirme Sistemi nasıl olacak? Yeni sistemde neler değişti? Eskiden Düz Liseler vardı. isteyen Öğrenci düz Liseye kayıt yaptırabiliyordu.
Sınav çoktan seçmeli soruların yer aldığı, sözel ve sayısal olmak üzere iki bölüm ve tek oturumdan oluşacak.(tıklayınız) Sınav temel dersleri içerecek. (tıklayınız) Toplam 90 soru sorulacak ve 135 dakikalık bir süre verilecek.(tıklayınız)
sınavda 20 Fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi, 10 yabancı dil olmak üzere toplamda 90 soru sorulacak.
SORULAR NASIL OLACAK?(tıklayınız) 2018 Liselere Geçiş Sınavı Puanı hesaplama sistemi ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadı halen , sınav puanı nasıl hesaplanacak? 6, 7 ve 8. sınıf müfredatından sorular hazırlanacak söylentisi doğrulanmadı. Sadece 8. sınıf müfredatından sorular sorulacak iddiaları doğru çıktı.. Bakan 2018'de sistemde sadece 8’inci sınıflardan soru soracağız dedi. MEB Bakanı Okullarımızın kitabı, müfredatı, kazanımları sınavda çıkacak diye konuştu.
ÖRNEK SORU YAYINLANACAK MI?
Örnek sorular aralık ayı içerisinde yayımlanacak. 8. sınıftaki ders kitapları çerçevesinde örnek sorular olacak.
SINAV NE ZAMAN YAPILACAK? Sınav haziran ayının ilk hafta sonu yapılacak. Yani ilk yapılacak olan sınav için tarih 2 Haziran 2018 Cumartesi veya 3 Haziran 2018 Pazar olarak görünüyor. Sınavın Cumartesi mi yoksa Pazar günü mü yapılacağı konusunda net bir açıklama yapılmış değil.
SINAVA GİREN ÖĞRENCİLER LİSE İÇİN KAÇ TERCİH YAPABİLECEK? Sınava giren öğrenciler puana göre 5, adrese göre 5 olmak üzere 10 tercih yapacak.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, canlı yayında liseye geçiş sistemine ilişkin detayları açıkladı. Yılmaz, TEOG'un ardından liselere geçişteki yeni sistem hakkında bilgiler verdi. Bakan konuşmasında “Mevcut TEOG’da mutlaka sınava girmek zorundaydınız. Sınav mecburiyeti ortadan kalktı” diye konuştu. Eskiden Puanı düşük Öğrenciler Düz Liseye Kayıt yaptırıyordu zaten niye değiştirdiler o zaman Ne yaptıklarını onlar da bilmiyorlar sanırım. Bakan’ın açıklamasından satır başları şöyle; – Yeni sistem tamamlandı. Mevcut sistem bu ana kadar gelenlerin en iyisiydi. Bu sınav yarışının okul dışı kaynaklara öğrenciyi yönlendirdiği şeklinde algı var. – Sınavsız mahalli yerleştirme sistemini getirdik. Öğrencimiz adresine en yakın Liseye yerleştirilecek.(tıklayınız) – Öğrencilerin 5 tercih hakkı olacak. Evlatlarımızı kendi tercihlerine göre Liseye alacağız, başvuru esnasında bir ekran önüne gelecek, bu ekrandan 5 Lisenin tercihini yapacak. – Ortaokulla lise arasında bir bağı kurmuş oluyoruz. Bu yüzde 90’un üzerindeki öğrenciler için. Akademik çeşitlilik sağlanacak ve bu okulun başarı yüzdesini yükseltecek. Sınıfınızda bir başarılı öğrenci varsa, o arkasından birçok öğrenciyi de sürükleyecektir demiş .Ortalamayı mı yükseltecek Grup başarısı mı olacak anlaşılmadı ...
“İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN GİREBİLECEĞİ BİR SINAV HAZIRLADIK”(tıklayınız)
– 11 bin 57 lisemiz var. 1 milyon 200 bine yakın, 8. sınıfta öğrencimiz var. Ülke genelinde belirlediğimiz farklı illerdeki sınırlı sayıdaki okulumuza, isteyen 8. sınıf öğrencilerin girebileceği bir sınav hazırladık. Bu liselerin ismini ve sayısı mayıs ayı gibi açıklayacağız. – Bu sistem kaldırıldığında Hakkari’deki bir çocuk istediği liseye girebilecek mi? Bu sistemle onu getirmiş olduk. – Esas gayemiz liselere sınavsız geçişi sağlayabilmektir.
MEB 'ına göre Problem yok. Veliler veya Öğrenciler bir Problem görüyorlar mı sizce? Bunun için bizim bütün liselerimizi Fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve proje okullar ayarına çıkarmamız lazım. Nasıl Kalite eşitlenecek anlatmamış.
Diğer okulların kalitesini artırdığımız zaman sınavsız geçişi sağlayacağız. “SINAVA GİRMEK ZORUNLU DEĞİL” Yeni sistemin temel felsefesi sınava girmek isteğe bağlı. Velilerimiz çocuklarını bu sınava ister yönlendirir isterse de yönlendirmez. Bir liseye yerleşmek için bu sınava girmek zorunlu değildir. Mevcut TEOG’da mutlaka sınava girmek zorundaydınız. Sınav mecburiyeti ortadan kalktı. Zaten eskiden Düz Liselere Yüksek Puanlı Liseleri kazanamayan adam gidiyordu eskiden o zaman o sistemi niye değiştirdiler? AKP'nin bir Eğitim Politikası mı yok sizce?
8. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN İSTEĞE BAĞLI SINAV
– Ülke genelinde belirlediğimiz farklı illerdeki sınırlı sayıdaki okulumuza, isteyen 8. sınıf öğrencilerin girebileceği bir sınav hazırladık. Bu liselerin ismini ve sayısı Mayıs ayı gibi açıklayacağız.
” SORULARI BİZ HAZIRLIYORUZ” – Soruları biz hazırlıyoruz, sınava kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. – Haziran ayının ilk hafta sonunda bu sınav yapılacak. Tek sınav olacak. Sonuçlar haziran ayında açıklanacak. Sınav 90 sorudan oluşacak, 135 dakika olacak ve tek oturum olacak. -8. sınıf müfredatından sorular hazırlanacak. Çoktan seçmeli olacak, sayısal ve sözel bölümleri olacak. Öğrenciler sınava girince 5 tercih yapabilecekler. Sınava giren ve girmeyen öğrencilerin yerleştirme sonucu aynı anda açıklanacak. – Yeni sistemin temel felsefesi isteyenin sınava girmesi.
“YABANCI OKULLAR SINAV YAPABİLİR” dense de yapmayacakları açıklandı. -Yabancı okullar isterlerse kendileri özel sınav yapabilirler. – YÖK tarafından daha sade, daha basit sistemi kendi evlatlarımıza tanıtmak için bununla ilgili rehber öğretmenler görevlendirip tanıtım yapacağız.
Kaliteli eğitim kriterlerine bu yeni sistem ne ölçüde uygun sizce?(tıklayınız)
* Çocukların ve gençlerin iyi olma hallerine katkısı.
* Temel yetkinlikler ve ortak becerileri geliştirmeye katkısı.
* Eğitimde fırsat eşitliğine katkısı.
* Bireylerin ilgi, ihtiyaç ve tercihlerine uygunluğu ile potansiyellerini en üst düzeyde geliştirmeye katkısı.
* Toplumun ve ekonominin ihtiyaç ve beklentilerine uygunluğu.
2017 Liselerde Boş Kontejanları inceleyin (tıklayınız)
Tek Adam Başkan AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan TEOG Sınavı kaldırılsın dedi. (tıklayınız) Cumhurbaşkanı Başkan Tek Adam Erdoğan: Ben TEOG olayını istemiyorum, kaldırılması lazım(tıklayınız) Cumhurbaşkanı Erdoğan,' Ben TEOG olayını yanlış buluyorum. TEOG kaldırılmalı' dedi. Biz TEOG ile mi geldik? Gelirsin okul puanınla girmen gereken yere girersin. Atadığı MEB Bakanı bakalım ne yapacak.. Şimdi birdenbire ne oldu da TEOG kaldırılsın noktasına gelindi. TEOG kalkar mı, kalkarsa ne olur?(tıklayınız) Belli ki bu operasyondan MEB’in bile haberi yok. Olsaydı, önceki gün “TEOG’da açık uçlu sorular da sorulacak” açıklamasını MEB yapar mıydı? - Şişirilmiş notlar, tüm dengeleri altüst etti. Sınavın istatistik bilgileri sürekli Halktan Öğretmenlerden gizlendi. - TEOG-2’de 17 bin şampiyonun çıkması da bardağı taşıran son damla oldu!.. Neden not sistemine göre öğrenci alınamaz? Çünkü Türkiye’de sağlıklı işleyen, objektif bir not sistemi yok. Bir yerde 100 alan öğrenci, bir başka yerde 50 bile alamıyor. Yani, güvenilir ve adil bir ölçme değerlendirme sistemi oluşturmadan, nota dayalı bir kayıt sistemi getirmek hataların en büyüğü olur. Kaldı ki MEB bunu önceki yıllarda süper liselere girişte uyguladı ve tam bir fiyaskoyla sonuçlandı.
Ne
eksiği bulundu TEOG Ortak Sınavlarının da yenisi ile bu eksikliklerin Nasıl Giderileceğini daha
anlayamadık. Uzmanlar Yeni daha az sorunlu Sınav Sistemini tartışacağına
Politikacıların Yeni Sınav Sistemine karar vermesi tartışmalı bir
durum bence. Bence Teog Sınavı 8.sınıfın sonunda Haziran ayına alınabilir. Okul Eğitimine süreklilik Devamsızlık sorunu böylece azaltılabilir
sanırım.. Gençlerin Öğrencilerin iş bulma hayata atılma sırasında
yaşadıkları Stresi azaltmak için bence YÖK ve MEB'in üstünde İnsan
Kaynakları Bakanlığı Acele kurulmalıdır. Kısaca Başkan Erdoğan ve Başkanı olduğu AKP Hükümetinin esas amacını yaşayarak zamanla anlayabileceğiz sanırım. Adaletli Fırsat Eşitliği ile Eğitimden yararlanarak Doktor Mühendis vb olmak giderek ani değiştirilecek sınavlarla zorlaştırılacak sanırım. Belki Osmanlıdaki gibi Beşik Ulemalığına geri dönülecek. 2018 Teog tarihleri içerikleri değerlendirilme yöntemleri Aniden değiştiriliyor...
Yangından
Mal kaçırır gibi Sınav sistemleri niye aniden değiştiriliyor
anlayamadım. Liselere Giriş Sistemi Değiştirilse bile 5. Sınıfa bu yıl
başlamış öğrencilere en erken uygulanması gerekir ki Öğrenciler bu değişiklikten zarar
görmesin. Yok Eğer Öğrenciler aniden değiştirecek her sisteme Hazır
iseler Öğrencilerimiz süper Bilgili ve süper zeki demektir ki o zaman
sınava da gerek yok Kimin Doktor olacağına Kura çekilsin Adaylar
arasından problem bitsin Çalışan değil Kurada şanslı olan Doktor
olabilsin. Veya Liseye Kura ile Öğrenciler alınsın Öğrenciler eşit kabul edilsin. Ders çalışmalarına gerek olmasın Şanslı olmaları Yeterli olsun. İşe alırken de Adaylar arasından Kura ile seçilsin kim
şanslı ise o işe girebilsin. Geçmiş çalışkanlığı başarıları Öğrencilerin
önemli olmasın. Kurada Torpil yapılmaması için çok ciddi tedbirler
alınsın. Referandumda Başkanlık Sistemine EVET Diyenler bu ve benzer
problemleri onayladılar Başkan Aniden ne isterse o isteği Aniden
hızlıca uygulanacak. TEK Başkanlı Türkiyede Mutlu bir yaşam yaşamanızı
dilerim.
2017 Kontenjan ve nakil işlemleri E-Okul’da: Güncel lise kontenjan listeleri (MEB GÜNCEL 2017) (tıklayınız) 2017 TEOG ile bir liseye yerleşen ve farklı liselere nakil olmak isteyen öğrenciler için başvurular başlıyor. Lise nakil işlemleri neler? Hangi liselerde boş kontenjan var? TEOG lise 2017 kontenjanları ve e-Okul üzerinden teog sistemine giriş bilgilerine dair ayrıntılar haberimizde...
14-24 Temmuz 2017 (Saat 17.00) TEOG Liselere Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması
Bu yıl Yerleştirme İşlemleri için Tercihler 14-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında alınacak. Öğrencilerin tercih işlemlerinin alınmasından sonra sonuçlar 11 Ağustos 2017 tarihinde ilan edilecek.(tıklayınız)
Lise Adaylarının Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınarak yerleştirme yapılacaktır.
TEOG sonuçları MEB’in resmi sayfası üzerinden erişime açıldı. (tıklayınız) 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puanları (YEP 2017) açıklandı. 176 örenci 500 tam puan aldı. TEOG’da yüzdelik dilime dikkat. Milli Eğitim Bakanlığı 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puanlarının (YEP) belirlendiğini duyurdu. Öğrenciler; 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarını, yerleştirmeye esas puanları ile il ve Türkiye geneli yüzdelik dilimlerini Bakanlığın www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.
8. sınıfta Lise Seçecek Özel Okul Adaylarına ön Kayıt koşullar açıklandı(tıklayınız) 8.sınıf Mezunlarına Özel Lise taban puanları açıklandı .(tıklayınız) 2017 30 Haziran-3 Temmuz arasında birinci ön kayıtlar alınacak.(tıklayınız) 4 Temmuz 2017’de birinci kesin kayıtlar alınacak.(tıklayınız) istanbul ÖZEL ALMAN LİSESİ 2017 Kontenjan: 130 1. Ön kayıt taban puanı: 890, Ücret: 46 bin 600 TL. Ödeme için 10 taksit yapılıyor.(tıklayınız)
Hangi liseyi seçmek gerekiyor? (tıklayınız) Lise Adayları Yüzdelik dilime dikkat etsinler, öğrenciler buna göre tercihlerini yapsınlar. Lisenin eğitim müfredatı hangi açılardan fark yaratmalıdır? Akademik başarı ile sosyal başarıyı ayrılmaz bir bütünün parçası olarak gören okulların tercih edilmesini tavsiye ediyoruz. (tıklayınız) En yeni teknolojileri ve disiplinler arası çalışmaları eğitim süreçlerine dahil eden, öğrenme ortamlarını “yaşayarak” öğrenmeyi pekiştiren atölyelerle zenginleştiren, doğa temelli eğitim uygulamalarını tüm disiplinlere aktif olarak yerleştirebilen eğitim kurumları “yeni nesil” okul olarak hem öğrencileri hem de velileri mutlu etmektedir. Çevre okuryazarlığı, işaret dili, değerler, sağlık, yaşam becerileri, gastronomi, bilişim teknolojileri, tarım eğitimi gibi programlarla akademik ve sosyal gelişimi aynı potada eriten müfredatlar, öğrencinin üniversitedeki ve sonrasındaki hedeflerini belirlemesinde temel teşkil eder. Yönelim ve ilgilerini deneyerek keşfetme imkanı yakalayan gençlerin spor, sanat ve sosyal alanlarda yeteneklerini geliştirebildikleri, ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalara katıldıkları, her yıl mutlaka bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirebildikleri Lise eğitimi; kendine güvenen, ulusal ve uluslararası değerlerle donanmış bir nesli geleceğe taşıyacaktır.
2017 TEOG sonuçları Resmen daha açıklanmadı ama birincisi çok(tıklayınız) 2. dönem merkezi ortak sınavlarında sonuçlar açıklanmamasına karşın çok sayıda öğrenci tam puan aldığını söylüyor. Eğitimciler, sınavın fazla kolay olmasının çalışana haksızlık olduğu görüşünde
8.sınıf LİSE Adayları ve Sayın Veliler, gelecek için yol haritası çizerken mümkün olduğunca az hata yapmak gerekiyor.(tıklayınız) Okul ve meslek seçerken, her olası durumu tahmin etmeye çalışın araştırın lütfen kılı kırk yararak düşünün. Özellikle de okul ve meslek seçiminde çok dikkatli olmak zorundayız.
2017 TEOG Nisan Ortak Sınavlar için geri sayım başladı:(tıklayınız)
Sınav kaygınızı çocuğunuza hissettirmeyin! (tıklayınız)
500 TEOG Puanının 175'ini tüm soruları doğru Cevaplarsanız kazanacaksınız.
TEOG sınavına sayılı
günler kalırken, uzmanlar velilere yaşadıkları kaygıyı çocuklara
hissettirmemeleri gerektiğinin altını çizerken, öğrencilere de özellikle eksik
oldukları konulara yönelmelerini öneriyor.
TEOG’a kadar her dersle ilgili ünite, konu ve kazanımları tekrar
etmek üzere öğrencinizle birlikte bir tekrar programı yapınız.(tıklayınız)
Öğrencinizi desteklemek için günde bir tane çözmesi için deneme
sınavları araştırınız.
MEB’in internet sitesinde yayınlanan soruları ve geçmiş yılların TEOG
sorularının çıktısını alıp çözmesi için hazırlayınız.(tıklayınız)
Optik bilgilerinizi kontrol etmelisin (Ad-Soyad-Kitapçık türü
gibi…)
Soru kitapçığına hızlıca göz atmalısın
Soruyu iyi anlamak için dikkatlice ve sakin okumalısın
Emin olmadığın soruları işaretleme, sınavın sonuna doğru tekrar gözden geçir
Kolay soru seni şaşırtmasın
Cevabına o an ulaşamadığın soruya takılma
Soru köklerine dikkat et
Kalemini kullan zihinsel hesaplamalardan kaçınmalısın
Sorulara ön yargıyla yaklaşma
Bu yılki soruları MEB ya da TÜBİTAK hazırlamış gibi fısıltı
gazetesi haberlerine önem gösterme.
Başarı aynı yönde sonuna kadar gitmektir.
Akıldan soru çözme.
En basit sorularda bile mutlaka yazarak çözüme ulaş.
Doğru sonuca ulaşmak için soruda verilen öncülleri dikkatlice oku.
Geometri sorularında önce verilen bilgileri şekil üzerine
dikkatlice yerleştirdikten sonra soruyu çözmeye başla.
İnanmak başarılı olmanın temelinde yer alır.
Paragraf sorularında ilk önce soruyu okuyup sonra parçayı okumak hız
kazandırır.
Soru köklerindeki verilerin tümünü okuyun. Altı çizili ifadelere
dikkat et.
FEN BİLİMLERİ:
Maddenin Halleri ve Isı ünitesinin kazanımları ile ilgili
sorularda, tablo ve grafik soru tarzlarının ağırlıklı olarak sorgulanacağı
düşünülmektedir.
Bu tip soruların çözümü için grafik ve tabloları iyi analiz
etmek gerekmektedir.
Tüm ünitelerde olduğu gibi bu ünitenin sorularının çözümü için de konu bilgisi
önem teşkil etmektedir.
Fen Bilimleri dersine ait sorular içerisinde yer alan terimlere de dikkat
edilmelidir. Canlılar ve Enerji İlişkileri ünitesiyle ilgili deney sorularının
ön plana çıkacağı düşünülmektedir.
Deney soruları genel olarak çıkarım gücünü kontrol eder. Bu
sorularda deneye göre çıkarım yapılması istendiğinde tüm ifadeler doğru olsa
bile sadece deney sonuçlarının istenilen cevap olduğu unutulmamalıdır.
Deneysel değişkenlerin kullanıldığı sorularda değişkenler iyi anlaşılmalıdır.
Modelleme yapılarak sorulan sorularda model konu kazanımlarıyla
ilişkilendirilmelidir.
Maddenin Yapısı ve Özellikleri ünitesinde yer alan Türkiye'de Kimya Endüstrisi
konusu da 2016-2017 eğitim öğretim döneminde ilk defa sorgulanacak konular
arasındadır. Konuyla ilgili soru çıkması durumunda bilgiyi ölçmekten ziyade
grafik yorumlamayla ilgili soru beklenmektedir.
TÜRKÇE: Öğrencilerin en çok zorlandıkları konu, paragrafta anlam
konusudur.
Paragraf sorularını anlayabilmek için öncelikle soru kökü iyi okunmalı bu
doğrultuda verilen paragrafların konusundan hareketle ve anahtar kelimeler
üzerinden metin çözümlemesi yapılmalıdır.
Sözcükte anlam konusunda ise mecaz anlamla ilgili sorularda verilen sözün
gerçek anlamından hareketle çıkarımda bulunmak gerekir.
Dil bilgisi sorularında bir ek ya da sözcük, anlamı büyük ölçüde etkilediğinden
bu sorularda analiz yaparak ilerlemek hem dikkatsizliği engelleyecek hem de
cevaptan emin olmanızı sağlayacaktır.
2016
TEOG 1’de, itirazlara rağmen hiçbir soru iptal edilmedi. MEB Ölçme ve
Değerlendirme Genel Müdürlüğü yetkilileri, itirazları uzmanlar eşliğinde
tekrar değerlendirdiklerini ve iptali gerektirecek bir hatanın da
olmadığını belirtti. Keşke daha Tarafsız(Baro, Sendikalar, Veliler vb) bir Kurul da yetkili olsa daha iyi olurdu.
5 Mart 2017 İSTEK Vakfı 2017-2018 Dönemi için Bursluluk sınavı veya Tanışma gününe davetlisiniz.(tıklayınız) İSTEK Vakfı(tıklayınız)
5 Mart 2017'de Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi
2017-2018 için Bursluluk Sınavı veya tanışma toplantısına katılınız .
Anaokullarımıza ön görüşme ile; İlköğretim Okullarımızın 1, 2, 3, 4.
sınıflarına ön görüşme ile, 5, 6, 7. ve 8. sınıflarına İSTEK Düzey Belirleme Sınavı ile; (7. ve 8. sınıf sınavları TEOG paralelinde olacaktır.) Anadolu Liselerimizin hazırlık sınıflarına MEB TEOG 8. sınıf ham puanı ile, ara sınıflara ön görüşme sonrası yapılacak İSTEK Giriş Sınavı ile öğrenci alınacaktır.
Özel okulların, 2017-2018 eğitim öğretim dönemi için bursluluk sınavları tüm hızıyla sürüyor. (tıklayınız)Özel okul bursları, 3'üncü sınıf ile lise son sınıfa kadar, yüzde 100'e varan oranlarda veriliyor. 2017-2018 eğitim öğretim dönemi için sınavlar, şubat ve mart aylarında devam ediyor. Başarılı olan öğrenciler okullardan sınav başarılara göre farklı oranlarda, yüzde 100’e varan burs alma imkânı sağlayacak.
Çocukların Zeka gelişimlerini Etkileyen Alışkanlıklar(tıklayınız)
14 Ocak 2017'de 4., 5. 6. ve 7. sınıf Öğrencilerine Doğa Okullarının yapacağı Bursluluk sınavına katılınız(tıklayınız)
2016 Kasım TEOG 1 Ortak Sınavlar sonuçları(tıklayınız) açıklandı(tıklayınız) 2016 TEOG 1’de, itirazlara rağmen hiçbir soru iptal edilmedi. MEB Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü yetkilileri, itirazları uzmanlar eşliğinde tekrar değerlendirdiklerini ve iptali gerektirecek bir hatanın olmadığını belirtti. 2017 Kasım TEOG Ortak Sınavların sonuçları açıklandı. Kaç öğrenci ful çekti belli değil. (tıklayınız) Hangi puan dilimlerinde yığılma var, o hiç belli değil. İptal edilen soru var mı? Hiç açıklama yok. 2016 Kasım Teog 1 Ortak Sınavlarının 120 Sorusunu Doğru cevaplayan(tıklayınız) Öğrencileri tanıyalım.(tıklayınız) Video:(tıklayınız) Teog Birincisi Kabataş Erkek Lisesi’nde okumak istiyorum sonra Koç Üniversitesi'nde okumak istiyorum, sonra da doktor olmak istiyorum” dedi.Birinci Ailem ve kendi geleceğim için daha çok gayret ettim dedi. Günde 6-7 saat ders çalışarak ve yaklaşık 2 saat kitap okudum. Birinci beyin cerrahı olmayı hedefledim dedi. Birinci Derya Güven, “Her gün kitap okusunlar. Daha çok ders çalışsınlar. Bunu herkes yapabilir. Bunun için sadece inanç gerekiyor. (tıklayınız) Başaracağına İnanç başarmanın yarısıdır. Eğer inanıp çalışırlarsa hedeflerine daha hızlı ulaşabilirler” şeklinde konuştu.Okul müdürü 6. Sınıftan itibaren periyodik olarak başarısı artan bir öğrencimiz dedi. Okulumuzun kütüphanesinden sık sık faydalandı. Öğrencimizin Bol bol kitap okuduğunu takip ediyorduk.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul 8’inci sınıflara uygulanan 23-24 Kasım’daki TEOG birinci dönem oturumlarına katılamayan ve geçerli nedeni olan öğrenciler için düzenlenen mazeret sınavlarının (tıklayınız) oturumları tamamlandı.(tıklayınız)
Teog Sınavı 6. Sınıftan Başlar Çünkü 6 , 7 ve 8. sınıf Notlarının yarısı Liseye yerleştirme Puanına(YEP) Katılır. Örneğin 6. sınıf başarısı 90 ise yarısı 45 Puan Teog Lise Yerleştirme Puanına eklenir. Teog Ortak Sınavlarının da 175'er Puan Katkısı Vardır. Toplam Puan 500'dür. 500 = 50(6.sınıf) + 50(7.sınıf) + 50 (8.sınıf) + 175(Kasım Teog) + 175(Nisan Teog)
Öğrencinin kurallara uygun bir Mazereti Varsa Mazeret Sınavına girebiliyor olması Stresini azaltıcı bir sınav kuralıdır. Sınav Kılavuzunun 18. sayfasında belirtildiği gibi Mat, FEN ve Türkçe Puanları 4 ile Çarpılacak Diğerleri ise 2 ile Çarpılacaktır.
Ayrıca Eskisi gibi Düz Lise yok Öğrenci Ya Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi, İmam Hatip veya Açık Liseyi Tercih edecek yazın bunların Takibi ve nasıl Tercih Yapılacağı da önemli.
Selamlar Sevgilerimle Matematik Öğretmeni Yazar Kemal Hoca
Teog Kasım 2016 yapıldı. Adaylar 500 Puanın 175'ini kazanacak en çok. Yazılı Notu olarak da 50 Puan olabilecek 8.sınıf Başarı Notunun Katkısını etkileyecek.
8.sınıflar Ortak Sınavlar Teog 2016-2017 Kılavuzunu inceleyin(tıklayınız)
Anadolu Lisesi Adayı TEOG' a giren öğrencilere(8, 7 veya 6.sınıf)
Kemal Hoca 2016 - 2017 Eğitim Döneminin Tüm Öğrenciler için Başarılı geçmesini diler.
2016 TEOG 1 sınavı öncesi öneriler(tıklayınız) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilk etabı 23-24 Kasım 2016’da yapılacak. Sınav ile ilgili öğrencilerin üzerine düşen sorumluluklar nelerdir? Sınava nasıl hazırlanmak gerekiyor? Sınav soruları hangi konulardan gelecek? 2016 Birinci TEOG'da öğrencilerin en çok Türkçe'den zorlanabileceğinin altını çizen Hatice Yılmaz şöyle konuştu: Türkçe başarısı için; öncelikle okuma, anlama, yorumlama ve okuduklarından çıkarım yapabilme becerilerinin gelişmiş olması gerekmektedir. Aynı şekilde matematik her yıl eski bilgilerin üzerine yeni bilgiler eklenerek öğrenilen bir derstir. Öğrencinin 8. sınıf matematik konularını anlayıp kavrayabilmesi 5.,6. ve 7. sınıf bilgilerinin de eksiksiz olmasını gerektirir. Türkçe ve Matematik derslerinde başarılı olan öğrencilerin tüm derslerde başarılı olma ihtimali oldukça yüksektir.Öğrencilerin, sınavlara hazırlanırken en çok yaptıkları hata ise testlerde yanlış çözdükleri soruların doğrusunu öğrenmek için çaba harcamamalarıdır. Oysa başarı yaptığımız yanlışları doğruya çevirmektir.
TEOG Adayı 8.sınıflar Sınav günü tüm bildiklerini unutmaktan, gerekli puanı alamamaktan korkmaya başlarlar.(tıklayınız) O gün gelip çattığında ise dikkati sorulara veremez ve başarısız olurlar.(tıklayınız)
2016-2017 Eğitim yılı 19 Eylül 2016'da başladı. (tıklayınız)
Ortaokulda 2016-2017'de içeriği değişen Dersler ve yeni içeriklerini inceleyin.(tıklayınız)
8.sınıflara Ortak Sınavlar TEOG 23-24 Kasım 2016 da(tıklayınız) MEB'in açıkladığı takvime göre, TEOG kapsamında düzenlenecek birinci dönem merkezi ortak sınavları 23-24 Kasım 2016, TEOG kapsamında yapılacak ikinci dönem merkezi ortak sınavlar 26-27 Nisan 2017'de gerçekleştirilecek. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (2017/PYBS) 10 Haziran 2017'de düzenlenecek.
2016 Teog Ortak Sınavlar ile Lise Kazananları Öğreniniz (tıklayınız), (tıklayınız) 2016'da TEOG’da 231 bin öğrenci ilk tercihine yerleşti
2016 Liseliler için tercih maratonu başladı(tıklayınız) TEOG kapsamında devlet liselerine 2016 yerleştirme işlemleri için tercihler 15-25 Temmuz 2016 arasında yapılacak. Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabilecek.
TEOG sınavında öğrencilerin puanlarının açıklanmasının ardından şimdi de tercih telaşı başlıyor. (tıklayınız) Uzmanlar tercih sürecinde yapılabilecek hatalar konusunda veli ve öğrencileri uyardı.
Liselere yerleşecek öğrencileri ve velilerini, bayram tatili sonrası koşturmalı günler bekliyor. Özel okullara kayıt yaptıracak veliler için 11 Temmuz’da 2. Ön Kayıt Dönemi başlayacak. Devlet liselerine yerleştirme işlemleri için tercihler de 15 -25 Temmuz arasında yapılacak. Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. Yerleştirme sonuçları 8 Ağustos’ta ilan edilecek.
Eğitim uzmanı Hatice Yılmaz, ‘Ne kadar çalışırsanız çalışın, ne kadar iyi puan alırsanız alın tercih hatası her şeyi değiştirebilir. Bu yüzden tercih yaparken dikkatli olmalı’ diyerek tercih sürecinde yapılabilecek hataları sıraladı. Yüzdelik dilimi düşük olan okulu birinci tercihe yazmak: Tercih listesi aslında sizin girmeyi en çok istediğiniz okuldan en az tercih ettiğiniz okula doğru sıralanır. Veli veya öğrencinin yüzdelik dilimi yüksek, dolayısıyla puanı düşük olan okulu birinci sıraya yazmasındaki amaç kendini garantiye alma isteğidir. Ancak yerleştirme yapılırken daha alta yazdığınız yüksek puanlı okullara, puanınız yetse bile, birinci tercihinize yerleştirilirsiniz.
Yüzdelik dilimine dikkat etmeden isteğinize göre tercih listesi oluşturmak: Sizin yüzdelik diliminiz aslında tüm sınava girenler içindeki sıralamanızı gösterir. Okulların yüzdelik dilimi ise o okula geçen yıl yerleşen en son öğrencinin sıralamasını gösterir. Sınava giren öğrenci sayısında büyük bir değişim olmadığı sürece, okulların alacağı öğrenci sıralamasında da bir değişim olmayacaktır. Dolayısıyla seçmiş olduğunuz tüm okulların yüzdelik dilimi, sizin yüzdelik diliminizden yüksek ise, herhangi bir okula yerleşmezseniz kaydınız otomatik olarak açık liseye yapılır.
Yüzdelik dilimi tutmadığı halde herhangi bir okulu birinci tercihe yazarak öncelikle yerleştirileceğini düşünmek: Bir okula yerleştirme yapılırken, o okula birinci tercihinde yer verenlere değil o okulu tercih edenler içinde puanı en yüksek adaya öncelik verilir. Dolayısıyla bir okulu siz ilk sırada yazmış olsanız da yerleşemezsiniz.
Kendi yüzdelik dilimindeki okullara gitmek istemediği için daha üst yüzdelik dilimindeki okullardan tercih listesi oluşturmak: Bu durumda öğrencinin hiçbir tercihine yerleşme şansı olmadığından kaydı otomatik olarak açık liseye yapılacaktır.
Okulun hangi ilçede olduğuna veya uzak okulları tercih eden öğrencilerin okulun pansiyonu olup olmadığına bakmaksızın tercih listesi oluşturmak: Aynı puan grubundaki okullardan en iyi okul evinize en yakın okuldur. Özellikle her gün artan trafikte uzak okullara gitmeyi göze almak lise yıllarında ders çalışmaya daha az vakit kalmasına razı olmak demektir. Farklı bir ilden okul seçerken özellikle Fen ve Sosyal Bilimler Liselerini seçen öğrencilerin okulun yatılı bölümü olup olmadığına bakmaları gerekir. Tabii yatılı okulda okumayı isteyip istememekte önemli.
Tercih listenizi kendi kendinize yapıp okul müdürlüğü aracılığıyla onaylatmamak: Aman dikkat, bu durumda tercih yapmamış sayılırsınız.
2016 Özel okul kayıt takvimi
- 11 Temmuz Pazartesi Tam gün: II. Ön Kayıt - 12 Temmuz Salı Tam gün: II. Asil Kayıt - 13 Temmuz Çarşamba Serbest Kayıt - 14 Temmuz Perşembe Serbest Kayıt - 12 Temmuz Salı günü yedek listeye geçilecek saat ile 13 Temmuz ve 14 Temmuz tarihlerinde uygulanacak kayıt prensipleri okulların resmi internet sitelerinden görülebilir.
2016 YEP'te devlet okulları geriledi(tıklayınız) Ortaokul öğrencilerinin daha iyi bir lisede öğrenim görmek için girdiği TEOG’da 2016 Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) açıklanınca devlet okulları özellerin gerisine düştü. YEP sonucunda 59 TEOG birincisinin olduğu ortaya çıktı. Birincilerin hepsi de özel okul öğrencisi.
MEB: 2016 Nisan Ortak Sınavlar TEOG’da iptal edilen Test sorusu yok(tıklayınız)
2016 Nisan Teog 2 Ortak Sınava giren 8.sınıf Öğrencilerine başarılar dilerim. Matematik Sınavı sorularını adaylar eleyici buldu.(tıklayınız) 2016 TEOG sistemi kapsamında, Nisan ayında Ortak Sınavların 3'ü yapıldı. 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk günkü oturumlarını uzmanlar yorumladı. Uzmanlara göre, matematik testi önceki TEOG sınavlarıyla karşılaştırıldığında bugüne kadar uygulanan en seçici sınav oldu. Türkçe testinde çeldirici ve düşündürücü sorular göze çarparken, din kültürü ve ahlak bilgisi ise geçen yıla göre daha kolay ve anlaşılır sorulardan oluştu.
Dikkat! PYBS ve açık öğretim sınav tarihleri değişti!(tıklayınız) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav takviminde 28 Mayıs 2016'da yapılacağı duyurulan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nın (PYBS) 21 Mayıs 2016’da yapılmasını kararlaştırdı.
(tıklayınız) 27 ve 28 Nisan 2016, Teog2(tıklayınız) Ortak Sınav Adaylarına Öneriler, (tıklayınız) 24 - 25 Kasım’da yapılan TEOG sınavına 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katıldı. TEOG ikinci dönem ortak sınavları 27 ve 28 Nisan’da, (tıklayınız) mazeret sınavları ise 14 ve 15 Mayıs’ta yapılacak.(tıklayınız) Peki, veliler ve öğrenciler TEOG’a sayılı günler kala neler yapmalı?(tıklayınız)
MEF Okulları Psikolojik Danışmanı Özlem Sendan, TEOG’a hazırlanan öğrenci ve ailelerine şu önerilerde bulunuyor.
Şu ana kadar sınava çok çalışmayan, bundan sonra çalışmaya gayret gösteren öğrencinin çalışma alanını daraltması gerekiyor. Çalışma alanı daraltılırken derslerin yanı sıra konu sınırlaması da yapılması puan artışında etkili olacak. Konu sınırlandırması yapılırken de deneme sınavı sonuç karnelerindeki analizlerden, kazanım yüzdelerinden ve öğretmen görüşlerinden yararlanılabilir.
Konular bittiyse, genel tarama testi (tıklayınız) Konularınız bittiyse, sınav haftasına kadar, genel tarama testleriyle eksik kalan noktaları ortaya çıkarıp, bu eksikleri giderecek konu tekrarları yapmalı.
Öğrencinin ders çalışacağı süre ve çözeceği test sayısının bir standardı yok. Sınav yaklaştıkça öğrenciler, içinde bulundukları tempoyu kademeli olarak artırmalı. Ancak çalışma süresi ve soru sayısı belirlenirken öğrencinin var olan çalışma alışkanlıkları göz önünde bulundurulmalı, gerçekçi ve etkin bir planlama yapılmalı. Bu konuda okul rehber öğretmeni ve ders öğretmenlerinden destek almak sağlıklı bir yönlendirme için önemli Konuları bitiren ya da bitirmek üzere olan bir öğrenci, ev ortamında haftada 4-5 deneme sınavı çözebilir.
Gerçek sınavda en çok zorluk çekenler, yatarak, ya da rastgele pozisyonlarda ders çalışıp soru çözenler. Bu nedenle ev ortamında çözülecek deneme sınavları masa başında, ara verilmeden ve süre tutularak gerçek sınav şartlarında uygulanmalı. Deneme sınavı sonrası yanlış ve boşların analizi ve eksik konulara yönelik yapılacak çalışmalar ders öğretmenleriyle birlikte planlanmalı.
Deneme sınav sonuçlarını iyi değerlendirin(tıklayınız)
Sınav süresi yaklaştıkça nokta atışı yapmak önem kazanıyor. Bunun için deneme sınav sonuç kartında derslerin konu analizi iyi değerlendirilmeli. Yanlış ve boşların bilgi eksikliği, işlem ya da okuma hatası veya süreyi yetiştirememekten mi kaynaklandığı tespit edilmeli. Bilgi eksiği olan noktalarda sadece test çözmek değil, ders öğretmenlerinden destek almak da gerekiyor.
Soruda istenen şeyin altını çizin
Öğrenciler sınav sonuçlarını değerlendirirken yanlışlarının açıklamasını dikkatsizlik olarak yorumlama eğiliminde. Bu değerlendirmenin gerçekçi olup olmadığı çok iyi analiz edilmeli. Yaşanan sıkıntı, okuma hatası ise altını çizerek okumak her zaman çözüm olmayabilir. Soruda istenen şeyin altını çizmek, seçici dikkati devreye sokacağı için daha etkili bir yol. Bu yöntem evde test çözerken de uygulanmalı. Yaşanan sıkıntı işlem hatası ise test çözme hızı gözden geçirilmesli
Ailelere bunlara dikkat(tıklayınız)8.sınıf Teog Ortak Sınav Adayına Lise kazandıracak bilgiler
-Verilen mesajlara dikkat edilmeli. Bazen iyi niyetle ve karşıdakini rahatlatmak adına verilen mesajların gerginliği arttırdığı biliniyor. Bu mesajların verilme sıklığı çok önemli. Çünkü çocuk, “Bana bu kadar destek oluyorlar, ben de karşılığını vermeliyim, onları utandırmamalıyım” diye düşünebiliyor. Bu da kaygı düzeyini arttırıyor.
-Evde sürekli sınav konuşmaktan kaçınılmalı -Sonuca değil sürece odaklanmalı. Gösterilen çabanın önemli olduğu vurgulanmalı. -Öğretmenlerin geri bildirimlerine güvenilmeli, okulla işbirliğininin önemli olduğu unutulmamalı. -Sınav hazırlığı konusunda yapılan ödemeler ve benzeri harcamalar, çocuğa karşı baskı aracı olarak kullanılmamalı. -Tatil ile ilgili planlarda sınav odaklı olunmamalı. -Tercih döneminden önce, tercih listesine yazılacak okullar hakkında bilgi edinilmeli, okullar bizzat ziyaret edilerek görülmeli.
Modern Köy Enstitüsü’yle fark yaratan öğretmen: Fatma Ayan
Alanya’nın Mahmutlar Beldesi’ndeki Kılıçarslan İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olan Ayan, Alanya’nın ‘Modern Köy Enstitüsü’nü yaratan Fatma Ayan, bir yandan okulun fiziksel koşullarını iyileştirirken diğer yandan da öğrencilerine yeni deneyimler yaşatmayı amaçlıyor. Ayan ayrıca, köy enstitüsünü modernleştirmek adına ise çocuğun iradesini ve iyimserliğini destekleyen Waldorf eğitim sistemini müfredatla bütünleştiriyor. Bu sistem aynı zamanda çocuğun yaratıcılığının gelişmesi ve öğrenme yeteneğinin artmasını amaçlıyor.(tıklayınız) Bölgedeki yörük kültürünün devamlılığına katkı sağlamak için ‘Yörük Kilimi Projesi’ başlattı. Mahalleden bir nine, öğrencilere kilim dokumayı öğreterek projeye destek veriyor. Okulda uygulamalı dersler yapıyor Fatma öğretmen. Serbest etkinlik dersleri içinde yapılan tarım dersleriyle öğrenciler hayvancılık ve tarımı, uygulayarak öğreniyor. Çok donanımlı bir laboratuvarda ders yapan öğrenciler atölye derslerinde de alet kullanmayı öğreniyor. Fatma Ayan ilk atandığında okulun 14 öğrencisi varken okulun yeni haliyle birlikte öğrenci sayısı da artarak 47’ye çıkmış. 2 öğretmenin daha gelmesiyle okul 3 öğretmenle eğitime devam ediyor. Okulda yapılan düzenlemeler ve iyileştirmelerle çocuklardaki başarının gözle görülür şekilde artmasını sağlamış. Kılıçarslan İköğretim Okulu’nda sadece Türk öğrenciler değil diğer milletlerden de öğrenciler eğitim görüyor. Okulda 20 civarında da Rus öğrenci bulunuyor. Üstelik Alanya’da bir Rus koleji olduğu halde… Sınıf öğretmeni Fatma Ayan, çocukların farklı becerilerinin gelişmesi için çaba harcadı. Okulu bölgenin en gözde okulu haline getirdi. Hem uyguladığı eğitim yöntemleri hem de projelerle çocukların hayatında kocaman bir fark yarattı.
ÖSYM ALS 2016 sınav sorularını açıklamayı unuttu nedense 19 Nisan tarihinde gerçekleştirilen 2015 ALS Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı'nın üzerinden neredeyse 3 hafta geçmesine rağmen ÖSYM halen ALS sınav sonuçlarını açıklamadı. Adaylar bir an önce ALS Sınav sonuçlarının açıklanmasını istemektedirler.(tıklayınız)
ALS-2016 Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı 2016-ALS için Başvurular 09.02.2016- 22.02.2016 tarihlerinde yapıldı. ALS-2016 03.04.2016 tarihinde yapıldı. Sınav Sonucu 14.04.2016 tarihinde açıklandı. (tıklayınız) Çıkmış ALS Sınavları için (tıklayınız)
8.sınıflar 15 Nisan 2016'da yapılacak Teog2 Ortak Deneme Sınavına katılsınlar. Sınavı Özdebir uygulayacak. (tıklayınız)
8.sınıflar Teog2 Ortak Deneme Sınavı için (tıklayınız)
Aziz Sancar: Eşitlik yoksa adalet de yok (tıklayınız) Projedeki amacımız; ilköğretim 6. sınıfa giden kız çocuklarının STEM eğitimine merak duymalarını sağlamak Nobel Ödüllü Türk bilim adamı Prof. Aziz Sancar, eşitlik olmadan adalet olamayacağını vurgulayarak, “Dünyada ve memleketimizde adalet istiyorsak kızların da erkek çocuklarla aynı haklara sahip olmaları gerek’’ dedi. Aziz Sancar, kız çocuklarını bilim eğitimine teşvik etmek için Türkiye'ye geliyor Kız çocuklarının Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik eğitimine teşvik edilmesini amaçlayan “Girls in STEM’’projesinin dün yapılan tanıtım toplantısına video konferansla katılan Prof. Sancar, bu projenin başarılı olmasının, büyük ölçüde anne-babalara bağlı olduğuna dikkat çekerek şu çağrıyı yaptı: Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Teknoloji alanlarında eğitim görsünler.
Proje kapsamında Türkiye’nin 7 şehrinde toplam 700 kız çocuğu, STEM eğitimi hakkında bilgilendirilecek. Projenin Şanlıurfa bölümünde Suriyeli mülteci kız çocukları da projeye dahil edilecek. Proje hakkında bilgi veren Harriet Fulbright Institute CEO’su ve Girls in STEM projesinin geliştiricisi Gökhan Coşkun; “Projedeki amacımız; ilköğretim 6. sınıfa giden kız çocuklarının STEM eğitimine merak duymalarını sağlamak, bilim ve teknoloji ile ilgili dünyadaki uygulama ve yenilikler hakkında, Türkiye-Güney Kore ve ABD arasındaki değişim programlarıyla mümkün olan en erken yaşta tanışmalarını sağlamak” dedi. Mayısta bitecek Nisanda başlayacak olan Girls in STEM projesi, mayısta sona erecek. Başvurular, www. gisproject.com adresinden yapılacak.
STEM kamp programları sonrasında, 7 ilden toplam 14 kız öğrenci STEM yaz okulu programına katılmaya hak kazanacak. Bu öğrencilerden 7’si ABD Silikon Vadisi’ne, 7 öğrenci de Güney Kore Seul’e gidecekler. Girls in STEM projesi kapsamında düzenlenecek uluslararası konferans ve projenin ödül töreni, 24 Mayıs 2016'da İstanbul’da gerçekleşecek.
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin püf noktaları Kitapları seven Matilda kitabı ile işe başlayın (tıklayınız) Matilda(tıklayınız)
Türkiye Geneli tudem Yönlendirme Düzey Belirleme Sınavları 3,4,5,6 ,7 ve 8.sınıflara 16 Ocak 2016 Tarihinde uygulanacaktır. Sınava Başvurmak için son gün 8 Ocak 2016'dır. Sınava Kayıt Atrium Çarşısı No:108 9.Kısım Ataköy Bilgi Kırtasiye Tel:0212.560 0012 Bakırköydür. (tıklayınız)
Teog2 Ortak 2014 ve 2015 Çıkmış Sınav Test Soruları Açıklamalı Çözümlü çıktı..Özgül Yayınevi istanbul(tıklayınız) 4 Sınav Denemesi gibi çözmenizi öneririz.
Özgül Yayınevi istanbul : 0.212 511 81 31
8.sınıflara Kasım 2015'te yapılan Ortak Teog1 Test sınavının 120 Sorusu, Cevapları + Video Çözümleri için (tıklayınız)
Lise Kazanmakta kullanılan Teog Ortak Sınav Puanınız hangi Kurallarla Hesaplanmakta(tıklayınız)
Ortaokullarda TEOG Başarısı için NOT GARANTİLİ Ortaokula KAYIT yapılmakta olduğu MEB Raporlarında dahi var.(tıklayınız)
Raporun en “vahim” bölümünü ise bazı okullarda “not garantisi” verilmesi iddiaları oluşturdu. “Bazı okullarda not garantisi verilerek öğrenci kayıtlarının yapıldığı, özellikle ekonomik düzeyi yüksek ailelerin devlet okullarında öğretmenlere not konusunda baskı yaptıkları ifade edilmiştir” denildi.
8.sınıf Ortak Sınavlar TEOG Adaylarına yararlı bilgiler(tıklayınız)
8.sınıf TEOG Adayları içimn yararlı Bilgiler için (tıklayınız)
8.sınıfların girdiği Ortak TEOG Sınavlarında Yeni kurallara dikkat(tıklayınız) GÖNÜL KOCA
TEOG’da okunamayan cevaplar doğru kabul edilmeyecek. Cevap kâğıdına karalama yapanın sınavı geçersiz sayılacak.
sınavlarda dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de sınav kuralları. Çünkü akademik açıdan iyi olan öğrencinin bütün emeği küçük bir hata nedeniyle uçup gidebilir. Heyecanını yatıştırıp sınav kurallarına uyanlar ise, şansını artırabilir. Özellikle bu yıl sınava girenler daha çok dikkatli olmalı, çünkü cevap kâğıdına yapılan küçük bir karalama bile sınavın geçersiz sayılmasına neden olabilir. İşte Bakanlığın e-kılavuzuna göre bu yıl dikkat edilmesi gerekenler:
- Her bir ders yazılısı başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelenler sınava alınacak fakat bu öğrencilere ek süre verilmeyecek.
- Bir oturum başladıktan sonra ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkamayacak. Sınavın tamamlanmasına 5 dakika kala da sınıftan çıkmak yasak olacak.
TÜRKİYE’de eğitimi tartışmaya ve bizde eğitimin ne kadar kötü olduğunu konuşmaya toplumun yediden yetmişe tamamı katılıyor.(tıklayınız)
İŞARETLEMELERE UYUN
- Sınavdan önce cevap kâğıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, ad ve soyad bilgilerinin kontrol edilerek, hata varsa görevlilere bildirilmesi gerekiyor. Sınav görevlileri bu durumu tutanak altına alacak. Öğrencinin adına düzenlenmiş cevap kâğıdı yoksa veya kullanılmayacak durumda ise yeni bir cevap kâğıdı verilmesi gerekiyor.
- Sınavda cevap kağıdını verilen örnek işaretlemeye göre doldurmanız gerekiyor. Çünkü optik okuyucu tarafından okunmayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap doğru kabul edilmeyecek.
- Herhangi bir soru iptal edilecek olursa, ilgili soru o dersin sınavına katılan tüm öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecek.
- Cevap kâğıdı üzerinde, optik okuyucu tarafından okunmayı engelleyecek işaretleme ve karalamalar bulunursa sınav geçersiz sayılacak.
- Kitapçık türlerini, cevap kâğıdına işaretlemeyi kesinlikle unutmamak gerekiyor. A, B, C, D olmak üzere dört kitapçık türü kullanılıyor.
- Öğrenciler, yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacak. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda bulunan öğretmenlere ait olacak.
Sınav kaygısı dediğimiz durumun altında birçok neden olabilir. Çocuk gerçekte neyin olmasından veya olmamasından endişe ediyor? Bunun anlaşılması önemli. Kaygılanan çocuk içinde bulunduğu duygu durumunu anlamlandırmakta zorluk çeker, bu durumda aile yanında olmalı. Ailesi tarafından duygusu anlaşılan, anlaşılma çabası gösterilen çocuk kaygı ile baş etmede kendisine gereken içsel kaynakları da geliştirebilir. Sınav kaygısı yaşayan çocuk kendi içine çekilebilir, daha tahammülsüz ve öfkeli olabilir. Aileler bu durumda çaresiz hissedebilir. Bu zamanlarda çocuğun kaygısını azımsayan veya büyütecek dilden sakınmak önemli.
BİRİNCİLERDEN TÜYOLAR: Düzenli çalışan başarır
TEOG’a ilk girenlerdenim. Hazırlanırken sistemli çalıştım. Her gün 1.5 saat konu anlatımlarına baktım, kitap okudum. Çok fazla test çözmedim. Bütün zamanımı ders çalışmaya ayırdım. Ailem de her türlü destekte bulundu. Öğretmen olan halam beni çalıştırdı, dershaneye de gittim. Son günlerde heyecanlıydım, ama ilk sınavdan sonra rahatladım. Küçükyalı Tekden Koleji’nden mezunum. Şimdi İstanbul Lisesi’nde 9’uncu sınıftayım. Düzenli ve günlük çalışan başarılı olur. En önemlisi de anlamadığınız konuları öğrenmeniz.
SONUÇLAR OCAK’TA
Birinci dönem sınav sonuçları 2016 Ocak ayında açıklanacak. Ancak kesin bir gün verilmedi. İkinci dönem TEOG ortak sınavları, 27-28 Nisan 2016’da, mazereti 14-15 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek. Sonuçları, 2016 Haziran ayında. Öğrenciler ikinci dönem sınavlarında, birinci dönemin başından itibaren işlenen konulardan sorumlu. Bu da daha fazla konuya çalışacakları anlamına geliyor.
8. Sınıf ORTAOKULLARA ÖZEL TEOG DENEME SINAVI 1 13.KASIM.2015'de ÖzdeBir yapacak(tıklayınız)
Temel Eğitimden Orta Öğrenime Geçiş (TEOG) sınavlarının ilki 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleşecek. Yaklaşık 1 milyon 300 bin ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi iyi bir Liseye girmek için yarışacak. Uzmanların önerisi ise, öğrencilerin eksik olduğu konuları bulup telafi etmesi yönünde.
Sınava kadar olan süreyi en doğru şekilde değerlendirdiğinizden emin olmanız için Milli Eğitim Bakanlğıı Talim ve Terbiye Kurulu’nun (tıklayınız) sayfasından sınava gireceğiniz her dersle ilgili sınavda sorumlu olduğunuz ünite konu ve kazanımlar çizelgesini(Mat(tıkla) Türkçe(tıkla) (tıkla) )bilgisayarınıza masa üstüne kaydedin, işlediğiniz her konu ile ilgili hangi kazanımlardan sorumlu olduğunuzu masa üstüne indirdiğiniz bu belgelerden inceleyin. İşlediğiniz her konu ile ilgili MEB’in(tıklayınız) (tıklayınız) odsgm.meb.gov.tr/kurslar/internet sitesinde yayınlanan örnek soruları çözmeyi ihmal etmeyin, öğrenmek için çalışmayı alışkanlık haline getirin” önerisinde bulundu.
öğrenmek için çalışma yöntemlerini ise şöyle sıralandı:
* Okula işlenecek konuları en az iki defa okumuş, anlayamadığınız bölümleri işaretlemiş ve konu ile ilgili aklınıza takılan soruları yazmış olarak gelin. Aksi halde işlenecek konu ile ilk defa derste tanışmış olursunuz ve öğrenemezsiniz.
* Ders derste öğrenilir. Dersi dikkatle izleyin ve anlamadığınız bölümleri Öğretmeninize Arkadaşlarınıza sormaktan çekinmeyin.
* Sınıftaki örnek soru çözümlerini mutlaka yazarak kaydedin.
* Eve döndüğünüzde ilk işiniz o gün işlenen derslerin yazarak tekrarını ve ödevlerini yapmaktır. Tekrar yapmak için konuyu ve aldığınız notları gözden geçirmeniz yeterli. Bu işlemden sonra ödevlerinizi çok kısa sürede yapabildiğinizi göreceksiniz.
* Öğrenmenin püf noktası tekrar ve ödevlerin dersin işlendiği günün akşamı biriktirmeden yapılmasıdır.
* O gün öğrendiğiniz konularla ilgili son işiniz öğrendiğiniz bilgileri pekiştirmek üzere konu ile ilgili sınavda sorumlu olduğunuz edinim ve kazanımları da dikkate alarak soru çözmektir.
* Buraya kadar olan çalışmaları tamamladıktan sonra ertesi gün işlenecek konuları en az iki defa okumanız ve daha önceden yapmış olduğunuz ödevleri gözden geçirmeniz yeterli olacaktır. TEOG 2015+2016 sınavlarının tarihleri belli oldu (tıklayınız) Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretim Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında ortaokul 8’inci sıınfların katılacağı ortak sınavların tarihlerini açıkladı. Buna göre ilk TEOG1 ortak sınavları 25-26 Kasım 2015’te,(tıklayınız) Mazeret sınavları ise 12-13 Aralık 2015’te yapılacak. (tıklayınız) Teog Sınav Konuları için(tıklayınız)
Uygulamaları inceleyin Telefonunuza indirerek Okul Başarınızı arttırın(tıklayınız)
31 Ağustos 2015-4 Eylül 2015’deki üçüncü nakil sonucunda Liselere yerleşen öğrencilere yönelik bilgiler ise, 7 Eylül 2015’de ilan edilecek.(tıklayınız)
Liseler için 3. nakil dönemi için tercih başvuruları 31 Ağustos 2015 – 4 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacaktır. Öğrenciler üç defa ve her değişimde üç okul seçimi kaydıyla Nakil için tercih başvurusunda bulunabileceklerdir.
2015 Liseleri kazananlar(tıklayınız) açıklandı.(tıklayınız) 1 milyon 288 bin 315 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin heyecanla beklediği TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı. Liseler için Birinci nakil dönemi için tercih başvuruları 17-21 Ağustos arasında alındı. Sonuçlar, 24 Ağustos’ta ilan edilecek.Nakil dönemlerinde tercih yapıp hiç birini kazanmadıysa adayın kaydı ilk kazandığı okulda kalıyor. Ama bir nakil döneminde tercih yapıp kazandıysa, nakilden önce yerleştiği okula geri dönemiyor. En son yerleştiği okul geçerli oluyor.
2015 Liselere Yerleştirme İşlemleri için Ortaokul Mezunu 8.sınıflar tercih başvuruları 06-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında Okul Müdürlüklerine yapılacak. Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilecek.(tıklayınız) (tıklayınız)
2014 Liselerin Yüzdelik Dilimlerini inceleyin.(tıklayınız) Kolay gelsin Kemal Hoca 05365118400 (tıklayınız)
MEB, 2015 TEOG sistemi kapsamında, lise tercihinde bulunacak öğrenciler için ilk kez e-okul sistemi üzerinden tercih robotu hizmeti başlattı.
MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu yıl lise tercihi yapacak öğrenciler ve velileri için ‘e-okul.meb.gov.tr’ adresinden tercih robotuna erişim mümkün olacak.
2015 TEOG’TAKİ 8 YENİ UYGULAMA(tıklayınız) 1. TERCİH SAYISI ARTTI; Geçen yıl 15 olan tercih sayısı bu yıl 25’e çıkarıldı. Öğrenciler istek sırasına göre toplam 25 okul tercihi yapabilecek. 2. TEK LİSTE OLACAK; Farklı okul türleri tek listede tercih yapılabilecek. 3. ÖZEL OKUL KAYITLARI DAHA ERKEN YAPILACAK; Özel okulları tercih eden öğrenciler ‘Özel Okula Kayıt Yaptırdım, Tercih Yaptırmayacağım’ butonunu tercih ederek o okullara kayıtlarını yaptıracak. Ancak Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve taban puanı öğrencinin puanına uygunsa devlet okuluna başvurunun önü açık olacak. 4. YERLEŞEMEYENLER NAKİL İSTEYECEK: Yaptığı tercihlerden birine yerleşemeyen öğrenciler, otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler, boş kontenjan olması durumunda nakil isteyebilecekler. 5. NAKİL İÇİN 5 TERCİH HAKKI OLACAK: Nakil başvurusu yapacak öğrencilerin bir değil, 5 tercih hakkı bulunacak. Merkezi olarak yapılan yerleştirmelerle öğrenciler uygun olan okullardan birine yerleşmeye hak hazanabilecek. 6. NAKİLLER CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK: Nikil başvuraları pazartesiden perşembeye kadar alınacak ve Cuma günü sonuçlar açıklanacak. 7. 20 PUANIN ALTINDA YERLEŞTİRME YAPILMAYACAK; İlk yerleştirmenin ardından kalan boş kontenjana başvuran öğrenciler en fazla 20 puan altına kadar okula kabul edilebilecek. 8. NAKİLLER AYDA BİR DEFA YAPILACAK: Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak, daha önce haftada bir yapılan rutin nakiller bundan sonra ayda bir defa yapılabilecek.
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikoloğu Hande Sinirlioğlu Ertaş, anne-babaların beğendiği okul yerine, çocuklarının yeteneği ve ilgisi doğrultusunda bir uzmandan destek almaları gerektiğini söyledi.(tıklayınız) TEOG seçiminde uzman desteği önemli Sadece ebeveynlerin değil, çocuklarında bu dönemde kaygı yaşadığını kaydeden Ertaş, TEOG ile ilgili seçimin çocuğa bırakılmaması, mutlaka konunun uzmanlarından destek alınması gerektiğini vurguladı. Ertaş şöyle konuştu: “TEOG sınavı açısından değerlendirildiğinde aileler puana göre okul tercihinde bulunurken, çocuklar yaşları gereği bu seçimlerin biraz daha dışında kalabiliyor. Ergenliğe giriş yaşları olarak tanımlanan bu dönemde çocukların beklentilerinin daha bireysel ve somut olabileceğini biliyoruz. Zaten, bu yaş döneminde çocuğa seçimi tamamen bırakmak da uygun değildir. Çünkü çocukların seçimleri genelde samimi arkadaşlarının gideceği okullar, ismi duyulan okullar, yakın okullar, kolay okullar, binası, bahçesi güzel okullar şeklinde olacaktır. Ancak aile seçenekleri belirlerken çocuğunun akademik düzeyine ve kişilik yapısına uygun seçimler yapmalıdır. Bu seçimlerin yapılması sürecinde de mutlaka eğitim uzmanları ile birlikte yol alınmalı, onların desteği alınmalıdır.”
29 Haziran 2015'de açıklanacağı Duyurulan Lise Adaylarının Liseye Yerleştirme Puanları nihayet Açıklandı (tıklayınız) (tıklayınız) (tıklayınız)
2015 TEOG YEP Puanınızı öğrenin. Sıra size en uygun Liseye yerleşmenize geldi. 4 sene okumak isteyeceğiniz size en uygun Liseyi seçmek sürecinizde iyi şanslar dilerim. KEMAL Hoca 05365118400
Yüzdelik Diliminden sıranızı bulmak için Teog 2015'e giren ÖĞRENCİ SAYISI: 1.287.847
istanbul Öğrenci sayısı 219 515 yaklaşıktır.
Anadolu Lisesi Adayı TEOG' a giren öğrencilere(8, 7 veya 6.sınıf)
yararlı önemli pratik bilgileri içeren 2015- Teog HABERLERİ Bülteni yazan Kemal Turkeli
8.sınıflar için 2016 Ortak merkezi TEOG sınavları için Mayıs Haber Bülteni için (tıklayınız)
Yazan; www.kemalturkeli.com Sitesinin
Rehberlik köşesi yazarı Matematik Öğretmeni TEOG Kazandırma Koçu Kemal Türkeli'dir(0536.511 8400) istanbul Bahçelievler
Mahkeme kararının sonucu beklenecek. (tıklayınız) (tıklayınız) (tıklayınız) Bakalım MEB Bakanı bu skandal karşısında istifa edecek mi? Bence Hükümet kurulurken MEB bakanı ayrı oylansın ve en az 276 Oy almadan Bakan olamasın. AKP < 276 olunca TBMM de Mahkemeyi önemsedi nasılsa bizim MEB . Mahkemeyi Hakimin Maaşını ben veriyorum deyip küçümseyen Erdoğan Hükümeti idi oysa . MEB'in 20 tane tartışmasız Türkçe Test sorusu yazdıramaması tartışmaları hızlandırdı...Tartışmasız soru yazamıyorsa MEB niye ÖSYM'den destek istemiyor sizce ... TEOG’da büyük şok Haziran 24, 2015 | Milli Eğitim Bakanlığı TEOG yerleştirme puanlarının açıklanmayacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlarının bugün açıklanmayacağını bildirdi. Bir soruya açılan davaya ilişkin mahkeme kararı beklendiği için yerleştirmeye ilişkin esas puanların açıklanması idari mahkeme kararı sonrasına bırakıldı. 26 Kasım 2014’te yapılan ilk TEOG’da yöneltilen hatalı Türkçe sorusunun yargı süreci sonuçlanmadığı için bugün açıklanacağı duyurulan TEOG Yerleştirmeye Esas Puanları açıklanamadı. Dava dosyalarının ilgili idari mahkemelerinden Danıştay’a geç nakledilmeleri nedeniyle sürüncemede bırakıldığı belirtiliyor. İŞTE O Tartışmalı Türkçe SORUsu: SORU: Ormanlar, maziyi hatırlatan gölgeli yollar, sürü halinde uçuşan kuşlar, beni daima etkilemiştir. Bu cümlede virgülün kullanımı ile ilgili hangisi söylenebilir? A) Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konmuştur. B) Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konmuştur. C) Uzun cümlelerde yüklemden uzak düşmüş olan özneyi belirtmek için konmuştur. D) Cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için konmuştur. MEB, sorunun cevabını olarak A şıkkını verdi. Ancak üst düzey Türkçe bilgisi olan dikkatli binlerce öğrenci, ‘kuşlar’ kelimesinden sonraki virgül nedeniyle C ve D şıklarına yöneldi. Söz konusu sorunun, 26-27 Kasım 2014’teki TEOG sınavlarında 120 sorudan 119’unu doğru cevaplayan yaklaşık 2 bin öğrenciyi yanıltarak ‘tam puan’ almalarını engellediği belirtiliyor.
24 Haziran 2015'te Liselere Yerleşmede kullanılacak Puanlar açıklanacak(tıklayınız)
MEB, öğrencilerin liselere girişte kullanacağı YEP'i 24 Haziran 2015'de ilan edecek. Devlet okullarına başvurmak için 24 Haziran 2015'de açıklanacak YEP sonuçları bekleniyor.(tıklayınız) Devlet Liselerine yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz 2015'de tercihler alınacak. Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos 2015'te ilan edilecek. Merkezi yerleştirme sistemine girmeyi düşünüyorsanız, özel okullara kayıt yaptıramazsınız.Ne baskıcı ne itici bir yöntem bulmuşlar bravo. Oysa Veli yüksek Puanlı bir Devlet Anadolu Lisesinde önce şansını denemeli olmazsa Özel Liseden burs veya indirim olasılığını araştırmalı. Nedense Liselere Öğrenci yerleştirme Sınavını ve en az problemli Sistemi bulamıyorlar veya bulmak işlerine gelmiyor sanırım.
Lise 2015 yerleştirme puanları açıklanıyor! Millî Eğitim Bakanlığı, tercih ve yerleştirme sürecine ilişkin açıklamayı yaptı. Lise Yerleştirme puanını etkileyen TEOG2'dan sonra gözler 8.Sınıf yerleştirme puanları yani YEP Sonuçlarının açıklanma tarihine kilitlendi.
TEOG sonuçları e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. e-okul.meb.gov.tr adresine giren veliler Öğrenci TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Numarası'nı sisteme girip TEOG 2015 sonuçlarını görebilecekler.
TEOG SONUÇLARI SORGULAMA TEOG LİSE YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK? TEOG lise yerleştirme 2015 için MEB'ten gelen açıklamanın detaylarını sizler için derledik. MEB TEOG lise yerleştirmede 15 olan tercih hakkı 25'e çıkardı. Özel okul kayıtları 2015'te önceden yapılacak. Nakil başvurusunda da 5 okul tercih edilebilecek. 2015'teTEOG Lise TERCİH SAYISI 25'E ÇIKTI: Geçen yıl 15 olan tercih sayıları bu yıl 25'e çıkarıldı. TEOG tercihleri için adaylara 25 okul tercih hakkı verilecek. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dâhil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek.
2015'de TEK Tercih LİSTEsi OLACAK: Öğrencilerin, artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor, 25 tercihinden birini kazanabilecak.
2015'de ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKENE ÇEKİLDİ: Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Böylece özel okula gitmek isteyen öğrenciler Devlet Lisesine başvuramayacak . Bakanlığın tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' butonunu seçecek. Bu durumda Devlet Lisesi tercih yapmaları da gerekmeyecek. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.Erdoğanın Hükümetine oy veren Veliler bu kurallardan memnun mudurlar sizce?
YERLEŞEMEYENLER NAKİL BEKLEYECEK: Devamı var .....
Öğrenci 25 tercihinden birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak bir Açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek. TEOG LİSE NAKİLLERİNDE YENİ DÖNEMde 5 TERCİH HAKKI: Nakil başvurusunda tek değil, 5 tercih alınacak. Öğrenciler bu tercihleri doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak bu okullardan birine yerleştirilecek. Kesin kayıtları da otomatik olarak yapılacak.
HIZLI İŞLEM YAPILACAK: Boş kontenjana nakil başvurusu haftanın 4 günü alınacak, Cuma günleri sonuçlar açıklanacak. NAKİLDE 20 PUAN ŞARTI: Danıştay'ın da yürütmeyi durdurma kararı verdiği taban puan dikkate alınmadan puan üstünlüğüne göre boş kontenjanlara yapılan yerleştirmelerde "-20 puan şartı" gelecek. Buna göre ilk yerleştirmenin ardından okulda boş kontenjan kalırsa en son yerleşen öğrencinin puanından ancak 20 puan daha düşük olan öğrenciler bu okullara nakil için başvurabilecek.
RUTİN NAKİL ARALIKLARI DEĞİŞTİ: Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak. Daha önce haftada bir yapılan rutin nakiller, ayda bir kez yapılacak. Tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) 24 Haziran 2015´de ilan edilecek. TEOG tercihleri için adaylara 25 okul tercih hakkı verilecek. Tek tip ve bir defa tercih alınarak yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek ve TEOG tercihlerinde tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecekler.
MEB'DEN TEOG SONUÇLARI HAKKINDA YAPILAN AÇIKLAMA
YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS 2015'de İLAN EDİLECEK Öğrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz´da saat 13.00´e kadar tercihler alınacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül 2015´de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül 2015 de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül 2015´de ilan edilecek.
2014-2015 öğretim yılı sonunda ortaokulların 8´inci sınıfını bitiren ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı herhangi bir ortaöğretim kurumu olan Liseye yerleştirilecek öğrenciler için hazırlanan ve taslağı Şubat ayında görüşe açılan "Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu" yayımlandı. Yeni kılavuza göre, 8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğü esas alınarak yapılacaktır. Tek tip ve bir defa tercih alınarak yerleştirme yapılacaktır. Yedek yerleştirme ise yapılmayacak. Öğrencilere 25 okul tercih hakkı verilecek. Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencinin kaydı otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yapılacaktır. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yapmış olanlar tercih hakkını kullanmış sayılacak. Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler Açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek. Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos 2015´de açıklanacak.
NAKİLLER NASIL YAPILACAK? TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül 2015´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül 2015´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül 2015´de Liselerde eğitim öğretime başlanacaktır.
ORTAK SINAV PUANLARI 8 HAZİRAN 2015'De İLAN EDİLdi Millî Eğitim Bakanlığı, tercih ve yerleştirme sürecine ilişkin takvimi de belirledi. Buna göre, 8 Haziran 2014´da TEOG sonuçları ilan edildi. Tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) 24 Haziran 2015´da ilan edilecek.
TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz´da yapılacak.
Özel Yabancı Liselerin 2014 Taban Puanlarını inceleyin(tıklayınız)
Amerikan Robert Lisesi (Kız) 995, 111 Amerikan Robert L. (Erkek), 995 111 Üsküdar Amerikan L. (Kız) 392,5, 84 Üsküdar Amerikan L. (Erkek) 392,5, 84 Notre Dame de Sion F. L., 860, 152
Liselere Giriş Puanlarını inceleyin 2014 (tıklayınız)
İstanbul Lisesi geçen yıl 240 olan kontenjanı 170’e düşürürken, Galatasaray Lisesi aynı kontenjanı ilan etti.(tıklayınız)
İstanbul’da en fazla kontenjanı olan okul Esenler Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi oldu.Bu okul 816 kontenjan açıkladı.
Okulun puanı 354,712 oldu. Başakşehir TOKİ Kayaşehir ve Esenyurt Kıraç Anadolu Lisesi kontenjanını 680 olarak belirlendi.
Küçükçekmece Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi kontenjanını 578, Ümraniye Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi, Esenyurt Anadolu Lisesi, Başakşehir Anadolu Lisesi Bağcılar Akşemsettin Anadolu Lisesi kontenjanlarını 544 ilan ederek en kalabalık okul oldular.
Yüksek puanlı bazı okulların taban puan ve kontenjanları şunlar: Galatasaray Lisesi kontenjan 100, taban puan 494,889 İstanbul Lisesi, kontenjan 170, taban puan 492,138 Kadıköy Anadolu Lisesi, kontenjan 340, taban puan 481,063 Cağaloğlu Anadolu Lisesi, kontenjan 204, taban puan 480,137 Pertevniyal Anadolu Lisesi, kontenjan 238, taban puan 462,942 Kabataş Anadolu Lisesi (ingilizce) kontenjan 136, taban puan 489,765 Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, kontenjan 238, taban puan 476, 228
Yerleştirme Esas Puanı (YEP)’na göre parasız yatılı öğrenim hakkı verilecek İl ve ilçe bazında, fen ve sosyal bilimler, Anadolu, çok programlı Anadolu, mesleki ve teknik Anadolu ve Anadolu imam hatip liseleri ile özel okulların kontenjanları, yüzdelik dilimleri ile pansiyon bilgilerini içeren, tercihlere esas kontenjan tabloları Bakanlık tarafından e-okul üzerinden yayınlandı.
2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren bütün ortaöğretim kurumlarına YEP ile öğrenci yerleştirileceğinden PYBS'ye başvuran öğrencilerin tercihleri bursluluk talebi olarak değerlendirilecek.
2015 16 Mayıs 8.sınıflara yapılan Teog2 Mazeret Sınavı Ortak Sınavlar Test Soruları ve Cevapları için (tıklayınız)
13 Haziran 2015'te PYBS Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavları yapıldı (tıklayınız) 5,6 ve 7.sınıflara
MEB 8.sınıf Merkezi Ortak Sınavı Teoga Hazırlık 3. Denemesini ÖzdeBir (11-12 Nisan 2015) 11.04.2015 tarihinde yapacak. 8.sınıflara Nisanda yapılacak Teog Sınavına hazırlayıcı Deneme Sınavlarına girmelerini öneririm.(tıklayınız)
8.sınıfları Nisan 2015 Teog sınavına Hazırlayacak Deneme Sınavını töder 11-12 Nisan 2015'te yapacak. 8.sınıflara girmelerini öneririm.(tıklayınız)
Kemal Türkeli - Bakırköyün eğitim portalı - Matematik Özel Ders, Türkçe Özel Ders Verme, SBS - Yönetim
ATAKÖY Gazetesini [tıklayın]
okuyun( Kemal Türkeli 10 sene (2000-2010)
aylık Ataköy Gazete' sinde LGS, AYT, TYT için Rehberlik köşe yazıları yazdı.
Artık kendi sitesinde yazmaktadır.Yerel Atakoy Gazetesini okumak için (tıklayınız)