Üniversite Adayı olup 2008'deÖSS veSBS' ye girecek öğrencilere (Mezun veya Lise son sınıf) yararlı pratik bilgiler içeren ÖSS Haber Bültenimdir; Yazan;www.kemalturkeli.com, www.atakoygazete.com.tr ÖSS Rehberlik köşesi yazarı Matematik Öğretmeni Kemal Türkeli(0536.5118400)
Yazı Boyutu
Sayfayı Yazdır
Bu Sayfadan Arkadaşını Haberdar Et
Bigisayarına indir
PDF olarak görüntüle
Sol Sütun
Sağ Sütun
Üniversite Adayı olup 2008'de ÖSS' ye girecek öğrencilere (Mezun veya Lise son sınıf) yararlı pratik bilgiler içeren ÖSS Haber Bültenimdir; Yazan; www.atakoygazete.com.tr Rehberlik köşesi yazarı Kemal Türkeli(0536.5118400)
ÖKS
Soru 1 :  

Anadolu Lisesi sınavına hazırlanan öğrencilerin velileriyiz. Ataköy Cumhuriyet Lisesinin Anadolu Lisesi olacağını sevinerek öğrendik. İlçe Müdürümüz Sayın Hüseyin ÖZCAN daha önceleri yer yokluğundan Bakırköy İlçesinde  bir FEN Lisesi açamadıklarını daha önce açıklamışlardı. Biz veliler  aynı okulda bir FEN  Lisesi de açılmasını  rica etmekteyiz.

Cevap 1 :

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Özcan’a(bakirkoy.meb.gov.tr, 5717111 )  veliler olarak isteğinizi iletmeniz çok önemlidir.10 milyonluk İstanbulda yalnızca karşıda  Göztepede bir FEN Lisesi çok yetersiz kalmaktadır. Yüksek puanlı Üniversiteleri kazanacak öğrencilerimizin ilçemizdeki bir FEN Lisesinden mezun olmasının  ilçemize her yönden çok olumlu katkıları olacaktır.  

Soru 2:

2008 OKS Adayı öğrencilerin velileriyiz. OKS başvuruları hangi tarihte yapılacak? 2007 TM puanı netlere göre hangi formülle hesaplandı?Adaylar özetle bu ay ders çalışma programlarında neyi önemsesinler? Hangi dergi veya kitaptan yararlansınlar?

Cevap 2:

10 Mart ile 28 Mart 2008 tarihleri arasında OKS Başvuruları yapılacaktır.Benim netlere göre hesapladığım yaklaşık formül
2007 OKS TM=4,45Matematik+3,97Tür+3,31Fen+2,5Sosyal+96,5+9,9DİPLOMA 
8 Haziranda yapılacak OKS sınavına hazırlanan adaylar bir hafta öğrendikleri konulardan oluşan  100 soruluk  bir Deneme Test sınavını çözsünler bir sonraki  hafta da örneğin 2007’de OKS de sorulmuş 100 soruluk Testi(Özgül Yayınları) çözmelerini öneririm. Böylece hem  konuları ne ölçüde öğrenebidiklerini hem de gerçek sınavda sorulan soruların ne kadarını doğru yanıtlayabildiklerini öğrenmiş olacaklardır. Eksik konuların okulda öğretilmesini beklemeden konuları ve bunlarla ilgili çıkmış soruların Açıklamalı çözümlerini şimdiden öğrenmeye çalışsınlar. UĞUR OKS veya SBS TEST Dergilerinden yararlanmanızı öneririm. UĞUR Dergileri içerikleri ile daha fazla bilgiyi 08002198018’den öğrenebilirsiniz.  UĞUR Yayınlarından  OKS veya SBS’ye hazırlayan Konu Anlatımlı TEST kitapları ile Okul başarınızı da arttırabilirsiniz. Buhan Yayınevinin yeni çıkardığı Ahmet BUHAN 7.sınıf Matematik Etkinlikleri(576 sayfadır) kitabı ile TÜM DERSLER kitaplarını  öncelikle öneririm. www.buhanyayincilik.com.tr sitesinden kitabı ayrıntılı tanıtan yazıyı okuyunuz. İlköğretim öğrencileri siteden diğer kitapları inceleyip yararlansınlar.    [email protected] adresime adresinizi yazarsanız,  yerimin  azlığından yazamadığım  SBS ile ilgili önemli bilgileri ve diğer önerilerimi adresinize ücretsiz  göndereceğim. SBS UGUR  Dergileri ekleriyle okul notlarınızı artırırken Haziranda SBS puanınızı da  yükseltecektir. UGUR SBS, OKS Dergileri için ayrıntılı bilgiye www.ugurdergisi.com.tr sitesinden veya 0800.2198018’den erişebilirsiniz. Bilal DENGE’nin yazdığı  TÜRKÇE Dil Bilgisi Konu Anlatımlı Harika Test kitaplarını MERCEK Yayınevi(212.5123754) yayınladı.  Mercek Yayıncılık(212.5123754) tarafından yayınlanan MATEMATİK(Özlem AYTEK) yardımcı kitapları SBS’de ve okulda başarınızı artıracaktır.

İLKÖĞRETİM
Soru 3:

İlköğretim öğrencilerinin İngilizce düzeyini başlangıçtan ileri düzeye doğru okul ve sınav başarısına katkıda bulunacak şekilde geliştiren  hangi yayınevinin yayınladığı kitapları önerirsiniz?

Cevap 3:

McGraw-Hill((www.elt.mcgraw-hill.com) Yayınevinin 5 kitaplık seri olarak yayınladığı yazarı Burton Goodman olan Literature for English kitaplarından çalışmalarını öneririm.Beginning düzeyinden Advanced Level’a kadar 5 düzeyde kitaptan oluşan seriden çok yararlanacaksınız. www.kardes.com.tr den bilgi alınız.

Soru 3:
İlköğretimde okuyan öğrencilerin velileriyiz.Öğrencimizin Sınavda ve okulda başarısının artması için  hangi yayınevinin hangi yazarın  İngilizce ders kitabından çalışmasını önerirsiniz?
Cevap 3:

Oxford yayınevinin İntermediate to Upper –Intermediate düzeylerinde Jayne Wildman ve David Bolton tarafından yazılan kitaplarını öneririm. 5 Gözden geçirme bölümü ile gelişmenizi sürekli ölçebileceksiniz.

SBS
Soru 4:

8 Haziran 2008 OKS sınavı ile gözde bir Anadolu Lisesi kazanmak isteyen öğrencilerin velileriyiz. OKS ile ilgili önemli bilgileri ve öğrencilerimizin öncelikle neleri çalışması gerektiğini anlatırsanız memnun oluruz.

Cevap 4:

Son Hazırlık Yayınları tarafından yayınlanan Orhan Uğurluay yönetiminde yayınlanan 1998-2007 OKS’de sorulmuş  Test sorularını konularına göre gruplandırıp Açıklamalı çözen öğrencinin kendini denemesi için de Fen Liseleri Özel Liselerde sorulmuş sorulardan 25er soruluk 10’ar Test denemesi veren kitabı çalışmalarını öneririm.Yayınevinin  www.okulevde.com sitesini de  inceleyiniz.  [email protected] adresime adresinizi yazarsanız yerimin azlığından yazamadığım  OKS ile ilgili önemli bilgileri önerilerimi adresinize ücretsiz  göndereceğim. UGUR OKS kazandıran TEST Dergilerinden çalışmanızı öneririm. UGUR OKS  18 sayı ve zengin eklerle sınava eksiksiz hazırlamayı amaçlıyor. Abone koşullarınıwww.ugurdergisi.com.tr den veya 212.6605841’den öğrenebilirsiniz.

Evinizde bire-bir özel 2009 ÖSS veya SBS Adaylarına Türkçe veya İngilizce ders veririm.Okul derslerine TAKVİYE ile notunuzu yükseltirim.Öğretmen; 0532.5666474
 
ÖSS
Soru 5:

2008 ÖSS başvuruları hangi tarihlerde  yapılabilecek?2008 ÖSS SAY-2 ve ÖSS EA-2 ile  Üniversite kazanmak isteyen arkadaşlarız. Mat 1’deki 30 ve Mat-2 ‘deki 30 Test sorusunun  çoğunu doğru cevaplandırabilmek için nasıl bir çalışma programı uygulamamızı önerirsiniz? 2006 ÖSS SAY-2 puanı netlerin  hangi katsayılarla çarpılması ile hesaplandı?  

Cevap 5:

2008 ÖSS Başvuruları 3 Mart-7 Nisan 2008 tarihleri arasında yapılacak.  2008 ÖSS 15 Haziranda YDS ise 22 Haziranda yapılacak. 2008 ÖSS’de sorulacak 60 Matematik sorusunun olabildiğince çoğunu doğru çözebilmek için öncelikle 2007 ve 2006 Test sorularını(Özgül Yayınları) çözmeyi deneyin. Eksik konularınızı bir an önce sorulmuş sorunun çözümünü anlayabilecek düzeye gelebileceğiniz  şekilde bir an önce öğrenmeye çalışın. 2006 ve 2007 ÖSS Matematik sorularının varsa pratik çözümlerini de öğrenmeye çalışın.
2007 ÖSS SAY-2= 1,337Mat-2+1,201Mat-1+1,031Fen-1+1,104Fen-2+0,814Tür +0,583Sos-1+118,68
Konu özeti çıkararak önemli formülleri yazarak çalışın.[email protected]  adresime e-mail adresinizi hangi puanla Üniversite kazanmak istediğinizi de  belirterek yollarsanız adresinize ücretsiz olarak önerilerimi içeren cevabımı yollayacağım.  Üniversite Hazırlıkta önereceğim çok yararlı bir dergi UĞUR ÖSS Dergi+Kitap aboneliği seçeneğidir. UĞUR Dergi veya Test yayınları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi  www.uguryayincilik.com.tr  den öğrenebilir veya 08002198018 telefonundan kitapların içeriği ile ilgili  ayrıntılı bilgiyi öğrenebilirsiniz. UĞUR  konu anlatımlı, Soru Bankası veya  Deneme Sınavları kitaplarından da eksikliğinizi giderecek şekilde yararlanmalısınız. ÖSS’ye hazırlanırken Matematik 2 için  %100 ÖSS Matematik 2 soru Bankası ( www.guvender.com.tr  ,  584 sayfa, 22 adet 21 soruluk Mat-2 standardı deneme Testi  içerir) kitabını da inceleyiniz.

Soru 6:

2008 SBS, OKS veya ÖSS’ye hazırlanan öğrencilerin velileriyiz.Test sınavında Öğrencilerimizin Türkçe ve Sosyal Testlerini hızlı çözerek çözülmesi işlem gerektiren ve katsayısı yüksek olan Matematik ve Fen Bilimleri Test sorularına daha fazla vakit ayırabilmeleri için Hızlı okuma becerilerini ve formülleri Akıllarında tutabilme  (Bellek) veya Düşünme Güçlerini geliştirecek DVD’yi nereden alabiliriz?

Cevap 6:

İnfinity Teknolojinin çıkardığı Hızlı Okuma DVD’si göz ile Beyin arasında sürdürülen  data aktarma performansınızı en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Bellek geliştirme bölümü ise formülleri veya bilgiyi uzun süre saklama ve hızlıca erişebilme yöntemlerini kolayca  öğretiyor. Düşünce Gücü bölümü ise akıl yürütme performansınızı artırmayı amaçlıyor. Kişisel Gelişim DVD’sinin(www.infinityteknoloji.com,  Sınırsız seçenekli teknoloji ;02122445544) içeriğini sitesinden ayrıntılı inceleyiniz. Gerek Test sınavlarına hazırlanırken ve gerçek sınavda öğrencilerinizin performansını artıracağından emin olunuz.Temel Bilgisayar Eğitimi DVD’sinin zengin içeriğini infinityteknoloji.com sitesinden inceleyiniz. k[email protected]’ a yazarsanız DVD’leri açıklayıcı bilgileri içeren e-mailimi yollayabilirim.

Soru 6:
2008 ÖSS Adayı öğrencileriz.  Sınava hazırlanırken Rehberlik yardımı olacak veya daha az uyuyarak ÖSS’ye hazırlığa daha çok zaman kazandırabilecek  hangi kitaplardan yararlanabiliriz?
Cevap 6:
Erdal Demirkıran’ın yazdığı KASHNA Yayınevi(www.kashna.com,  212.5733453) nin yayınladığı Yerim Seni ÖSS kitabının Rehberlik yardımından yararlanmalısınız. Gene Erdal Demirkıran’ın yazdığı Sadece Aptallar 8 saat Uyur(335 sayfa) , kitabından yararlanarak gecede ortalama uyku sürenizi 4 saate kadar kısaltarak kazandığınız uyku zamanı ile ÖSS’ye daha iyi hazırlanabileceksiniz.
Soru 6:
10.sınıfta Lisede okuyan öğrencileriz. ÖSS puanımıza katılacak  AOBP ‘ımızın  elden geldiğince Lise birincimize yakın olabilmesı için Lise diploma notumuzu artırmak istiyoruz. Hangi Konu Anlatımlı kitaplardan çalışmamızı önerirsiniz?
Cevap 6:
Uğur Yayınları(0800.2198018, www.uguryayincilik.com.tr) tarafından yayınlanan 10.sınıf Konu anlatımlı yardımcı kitaplarla Lise Diploma notunuzu artırarak en yüksek değer olan 80 puana yaklaşabilirsiniz. 10.sınıf Konu anlatımlı Okula Yardımcı ve ÖSS’ye Hazırlayıcı Matematik Geometri(365 sayfa) Konular çözümlü örneklerle kavratıldıktan sonra Konu Kavrama Testleri ve konu ile ilgili çıkmış ÖSS sorularını da içeriyor. UĞUR 10.sınıf KİMYA (178sayfa) , BİYOLOJİ(147sayfa), Türkçe ve Edebiyat(304 sayfa) TEST kitapları başarınızı artıracaktır. Öğrenciler lisede hem birbirleri ile yarışmakta hem ÖSS’deki  başarı ortalaması ile okullar birbirleri ile yarışmaktadır. Okulun  başarı ortalaması  yüksekse,  öğrencilerine ek puanlar verilerek AOBP Puanları arttırılacaktır.

        ÖSS veya SBS  ile ilgili sorularınızı,sınava hazırlık sürecinizde  çalışmanız için Test  Kitapları, Dergi veya ders çalışma proğramı tavsiyelerimi  Rehber Öğretmeninize E-mail yollayarak veya MSN ile  anında yazışarak  [email protected]  adresine  gönderebilirsiniz.

     Matematik Öğretmeni Kemal Türkeli Evinizde uygun fiyata ÖSS  veya SBS   Adaylarına Özel bire-bir ders vererek  Matematik, Geometri, Fizik, Analitik Geometri derslerinin Test sorularını  Pratik çözme metodunu  veya öğrenemediğiniz eksik konularınızı  bire-bir kolayca öğretir TEST sınavınızı kazandırır. Ataköy Gazetesindeki(www.atakoygazete.com.tr)  ÖSS,SBS Adaylarına  REHBERLİK Köşesi Yazısını+ Arşivdeki yazılarını da ücretsiz okuyunuz. Ocak   2009  Tel:212.4423040  Cep; 0536.5118400

 MSN+ e:mail ; [email protected]www.kemalturkeli.com
Yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa bu yol sizi bir yere ulaştırmaz.
Bernard Shaw