Dünyanın en iyi 10 üniversitesinde alabileceğiniz bedava dersler Oxford veya Harvard gibi dünyanın en seçkin üniversitelerinde eğitim almak sizin için uzak bir hayal mi? Dünyanın en iyi okulları, rekabet, yüksek ücretler ve zorlu başvuru süreci nedeniyle elenenler ya da merak duyanlar için internet üzerinden bedava ders hizmeti sunuyor. (tıklayınız)
Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde milyonlarca kişinin evde geçirdiği süreler fazlasıyla arttı. Evde kalınan süreyi verimli bir şekilde değerlendirmenin yolları var mı?
Dünyanın en prestijli üniversitelerinde okumak çoğumuz için bir lüks. Ya ücretler çok yüksek, ya da bu okullara girmek için gereken kriterleri karşılamak zor.
Öğrenciler arasındaki rekabet düzeyi yüksek bu yarışta, başvuru süreçleri ile mülakatlar zorlu birer engel teşkil ediyor. Çok sayıda adayın başvurusu olumsuz sonuçlanıyor.
Bazı seçkin üniversite ve kurumlar ise bu duruma müdahale ediyor. Şimdi Oxford'dan Harvard'a birçok seçkin üniversite, internet üzerinden ücretsiz ders hizmeti veriyor.
İnternetinizin olması, Princeton Üniversitesi'nde biyoloji dersi alıp beynin nasıl işlediğini öğrenmeniz için yeterli.
İnternet üzerinden cüzdanınızdan beş kuruş para çıkmadan bazı dersleri alabileceğiniz en iyi 10 üniversiteyi derledik.
1. Oxford Üniversitesi İngiltere'deki yüksek öğrenim kurumlarını derecelendiren Times Higher Education (THE) dergisinin 2017 için paylaştığı listede, Oxford Üniversitesi en iyi kurum seçildi.
Bu listenin başındaki okullar ABD ve İngiltere merkezli. Bu yüzden derslerin büyük bölümü İngilizce ve birçoğu altyazılı.
Dünyanın en iyi 10 üniversitesi
Sıra Kurum Ülke
1 Oxford Ãœniversitesi Ä°ngiltere
2 Cambridge Ãœniversitesi Ä°ngiltere
3 Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü ABD
4 Stanford Ãœniversitesi ABD
5 Massachusetts Teknoloji Enstitüsü(MIT) ABD
6 Harvard Ãœniversitesi ABD
7 Princeton Ãœniversitesi ABD
8 Imperial College London Ä°ngiltere
9 Chicago Ãœniversitesi ABD
10 Pennsylvania Ãœniversitesi ABD
Oxford Üniversitesi'nin metin, video ve podcast (internetten dinlenen yayın) formatında sunduğu derslerden bazıları şunlar:
Shakespeare'i anlamak (edebiyat) : (tıklayınız) http://podcasts.ox.ac.uk/series/approaching-shakespeare
Çizim teknikleri (sanat) : http://podcasts.ox.ac.uk/series/elements-drawing
Biyoetik'e giriÅŸ (felsefe) : http://podcasts.ox.ac.uk/series/bioethics-introduction
Åžirket kurmak (iÅŸletme) .: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtXf43N26ZieRz-WuxVmpcyeRzBb23RAY
Modern dünyanın demografik eğilimleri ve sorunları (sosyoloji) : http://podcasts.ox.ac.uk/series/demographic-trends-and-problems-modern-world
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunyanin-en-iyi-10-universitesinde-alabileceginiz-bedava-dersler-1730681
*********************************
Matematik Mezunları Hangi işlerde çalışabilir?(tıklayınız)
Bankacılıkta neler yaparlar? (tıklayınız)
Boğazici Üniversitesi(tıklayınız) Boğaziçi Üniversitesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'ında en yüksek puanları alan öğrenciler tarafından tercih edilen Üniversitelerden biri olmuştur. Seçme sınavlarında bölüme son giren öğrencinin puanı, gelecek yıl için "bölüm puanı" adı altında seviye belirtir.
LYS YGS Üniversite Fakültelerini Yüksek Okulları Tercih Robotu tıklayınıız
10 Adımda Tercih Listesi oluşturmak için tıklayın
Üniversite adaylarına tercih listesi oluştururken,
1- Alternatifli bir tercih listesi oluşturun. Tek bir üniversite ya da bölüm üzerine odaklanmayın.
2- Tercih listenizi puanınıza bakarak değil, başarı sıranızı göz önünde tutarak hazırlayın. Zira puanlar her yıl farklılık göstermekte.
3- Alternatifli olarak oluşturduğunuz tercih listesinden, önceliklerinizi göz önünde bulundurarak ve uzman yardımı alarak, eleme yöntemiyle listenizi son haline getirin.
4- Tercihlerinizi yaparken ilk altı tercihinizin kendi başarı sıranızdan yukarıda ve en çok istediğiniz üniversite ve bölümler olmasına dikkat edin.
5- Tercih listenizde başarı sıranızdan yüksek tercihlere yer verdikten sonra, başarı sıranıza yakın ve denk on ya da on iki tane tercih yapmalısınız.
6- Önemli olan tercih sırası değil, puan sıralamasıdır (Örneğin, puanı birbirinden farklı iki öğrenciden, ilgili bölümü önce tercih eden kişi değil; puanı yüksek olan kişi yerleştirilir.)
7- Son altı veya sekiz tercihinizde girmek istediğiniz bölüm ve üniversiteleri göz ardı etmeden, inebildiğiniz başarı sırasına kadar tercihlerinizde yer vermelisiniz. Yazdığınız son tercih, sizin gitmeyi tercih ettiğiniz son üniversite ve bölüm olmalı.
8- 2012 ÖSYS' de tercih yapıp, yerleştirilmediğiniz takdirde, 2013 ÖSYS' de herhangi bir puan kaybına uğramazsınız. Ancak 2012 ÖSYS' de merkezi yerleştirme ile (Açıköğretimin dahil) yerleştirilirseniz, 2013 ÖSYS' de puan kaybı yaşarsınız.
9- Tercih dönemini, açıklanan tarihleri göz önünde bulundurarak, son gününe kadar kullanınız.
10- Yurtdışında eğitim almayı tercih ediyorsanız, YÖK Denklik Bürosu' ndan alacağınız diplomanın denkliği olup olmadığını öğreniniz. Türkiye' de geçerliliği olmayan üniversiteleri tercih ederken iyi araştırma yapınız.
egitimajansi.com
doğrutercih Merkezinde Tercih Uzmanlarımızla Görüşebilirsiniz. Randevu Sistemimiz Açılmıştır. (tıklayınız) İKÜ Doğru Tercih Merkezi, Burak KILANÇ’ın genel koordinatörlüğünde 21 Temmuz- 3 Ağustos 2012 tarihleri arasında, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde üniversite adaylarına hizmet verecektir. İKÜ Doğru Tercih Merkezi’nde, alanlarında uzman 19 tercih danışmanı, her gün 10 ayrı masada, saat 10:00-17:30 arasında adaylar ile bire bir ilgilenerek tercih sıralamalarının oluşturulmasına yardımcı olacaklardır. Her aday ile toplam 20 dakika görüşülmesi öngörülmektedir. Bu hizmet karşılığında adaylardan, herhangi bir ücret talep edilmemektedir.(tıklayınız)
KARİYER PLANLAMANIN İLK ADIMLARI Tercih yapmak(tıklayınız)
Cihan Yeşilyurt; yazıları için (tıklayınız)
ÜNİVERSİTE SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEKLER (tıklayınız)
MESLEK SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEKLER(tıklayınız) NİHAYET TERCİH DÖNEMİ (tıklayınız)
Meslek Seçiminiz Yaşamınızı Belirleyecektir (tıklayınız)
Y KUŞAĞI VE HİBRİT MESLEKLER (tıklayınız)
Meslekleri seçmek için okuyunuz(tıklayınız) Devlet ve VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİ YAKINDAN TANIYALIM[TIKLAYINIZ]
FBD 2012 Tercih yapma Robotu (tıklayınız) Tercihi nasıl yapmalıyız tıklayınız
İstanbuldaki Üniversiteleri tercih etmek isteyen Adaylar Üniversiteleri 2011 Puanlarını inceleyin
Üniversitelerin sitelerini incelemek için tıklayınız.
ÜNİVERSİTELER REHBERİni inceleyin (tıklayınız)
Bahçeşehir Üniversitesini tanıyın[tıklayın] www.bahcesehir.edu.tr BAHÇEŞİHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ daha öğrenciyken çalışma dünyası ile tanıştırıyor donanımını zenginleştiriyor [tıklayınız] http://coop.bahcesehir.edu.tr/
Türkiyedeki Üniversiteler (tıklayınız)
İstanbuldaki Devlet Üniversitelerini ve Fakülte sayılarını öğrenmek için [tıklayınız] http://www.dogrutercih.com/universiteler/universiteler.php
Üniversiteleri incelemek için [tıklayın]
İstanbul Kültür Üniversitesi; [tıklayınız] http://www.iku.edu.tr/TR/642/10/2/Ek-Yerlestirme-.html
Özyeğin Üniversitesi, Türkiye'nin ekonomik ve kültürel merkezi İstanbul'da bulunan genç ve canlı bir üniversitedir. İleri teknoloji üzerinde akademik araştırmalara ve akademik programlardaki yenilikçi yaklaşımlara verdiğimiz büyük önemin yanı sıra teknolojinin ticarileştirilmesi ve yüksek teknoloji üzerinde yeni küçük şirketlerin yaratılması çalışmalarını da üniversitemizin temel faaliyetleri arasında görmekteyiz. İşletme ve mühendislik dalları Özyeğin Üniversitesi'nin odaklandığı alanlardır. [tıklayınız]
YÖK Üniversiteleri tanımak isteyenler için bilgileri yayınladı[tıklayınız]
|