Üniversite Adayı olup 2009'da LYS (ÖSS) veSBS' ye girecek öğrencilere (Mezun veya Lise son sınıf) yararlı pratik bilgiler içeren LYS (ÖSS) Haber Bültenimdir; Yazan;www.kemalturkeli.com, www.atakoygazete.com.tr LYS (ÖSS) Rehberlik köşesi yazarı Matematik Öğretmeni Kemal Türkeli(0536.5118400)
Yazı Boyutu
Sayfayı Yazdır
Bu Sayfadan Arkadaşını Haberdar Et
Bigisayarına indir
PDF olarak görüntüle
Sol Sütun
Sağ Sütun
Üniversite Adayı olup 2009'da LYS (ÖSS)' ye girecek öğrencilere (Mezun veya Lise son sınıf) yararlı pratik bilgiler içeren LYS (ÖSS) Haber Bültenimdir; Yazan; www.atakoygazete.com.tr Rehberlik köşesi yazarı Kemal Türkeli(0536.5118400)
SBS
Soru 1:

8.sınıfa geçen 2010  SBS Adayları için Konu Anlatımlı ve SBS kazandıracak Matematik Deneme sınavları ile Konu Testleri içeren tüm Test sorularının Açıklamalı çözümleri verilen  SBS Matematik Testleri yardımcı kitabı önerir misiniz? 

Cevap 1:

Matematik Öğretmeni Kemal Türkeli'nin yazdığı 240 sayfalık 8.sınıf pratik çözümlü Matematik Testleri ÖĞRETMEN KİTAP ‘ın ilk 30 sayfasını www.kemalturkeli.com sitemden  adaylar  Adobe  Reader ile ücretsiz okuyabilirler. Ayrıca kitapta yer alan Ünite sonu Konu Testleri ile 20 şer soruluk 3  Matematik Denemesini  www.kemalturkeli.com  sitemden adaylar ücretsiz çözebilirler. Yardımcı 8 Matematik SBS elektronik Test Kitabımı (kampanya tanıtım Fiyatı=1TL) tanıtan Ayrıntılı bilgi sitemdedir.

Soru 2:
2010 SBS’ye girecek 8,7 veya  6.sınıf öğrencilerin velileriyiz.Öğrencilerimizin hem yıl içinde  ders notlarını arttırabilmeleri hem de Haziranda girecekleri  Türkiye genelinde yapılacak Test sınavlarında başarılı olabilmeleri için bu ay süresince   nasıl bir ders çalışma programı uygulamalarını önerirsiniz, hangi Yayınevinin hangi yazarının kitap veya dergilerden çalışsınlar?
Cevap 2:
Sınavda çıkabilecek konuları içeren Konu Anlatımlı Test kitaplarından konuyu çalışsınlar. Okullarındaki notları en iyi olan öğrenci 132 puan kazanacaktır. Elden geldigince okullarındaki En iyi öğrenciye yakın notlar almaya çalışsınlar ki en az puan kayıpları olsun. Konuları pekiştirmek için Konu Testi kitaplarından yararlansınlar. Ayda bir kez de genel 100 soruluk SBS Denemesi çözsünler. 
2009 SBS  8.sınıf  = 4,714Matematik +  3,516Tür+2,988Fen ve T.+2,479Sosyal+1,274İng+ 194,154       Kazanmak istediğiniz Anadolu Lisesini veya hedef puanınızı [email protected]’a yazarsanız hedefinize göre  seviyenize uygun kitapları ,Test dergilerini sınavlarla ilgili önemli bilgileri içeren  SBS bültenimi e-mail adresinize ücretsiz yollarım veyawww.kemalturkeli.com sitemde kitap adlarını ,yazarlarını, kitabı çıkaran yayınevinin adını yazarım. Uğur Yayınları(www.uguryayincilik.com.tr , 212.6605841) SBS’ye Hazırlık + Okul derslerine yardımcı olacak Konu Anlatımlı Matematik,Türkçe,Fen ve Teknoloji ve Sosyal Bilgiler Test  sorularını da içeren   Test kitaplarını çalışınız. Ayrıca her sınıftaki TÜM derslere(İngilizce dahil) ait sorulabilecek konulardan oluşan konulara göre düzenlenmiş UĞUR SORU BANKASI TEST kitabındaki Test sorularını öğrenciler  yanıtlayarak değişik Test sorularını cevaplayabilme yeteneklerini geliştireceklerdir. Ayrıca 6 , 7. ve 8.sınıflar için yayınlanan  UGUR SBS TEST dergilerine(İngilizce Test bölümünü de içermektedirler) abone olarak  sınava daha iyi hazırlanabilirler. Diğer bir seçenek her sınıf için ayrı yayınlanan Buhan MATEMATİK Etkinlikleri (www.buhanyayincilik.com.tr, 212.4951010) ve Buhan TÜM DERSLER Etkinlikleri kitaplarını da incelemenizi öneririm. Ergül Köse(544 sayfa) Salih Altun’un yazdığı 5.sınıf öğrencileri için 5.sınıf SBS Soru Bankası kitabını çalışınız.Test kitabını Erdem(www.erdemyayinlari.com) yayınevi yayınladı. 5.sınıf için diğer alternatif Nilüfer Eke(528)  ve Ertunç Çevik’in yazdığı 5.sınıf Mutlu Sayıların Dünyası kitabını inceleyiniz. Bir deftere günlük hangi dersleri hangi saatlerde çalışması gerektiği bilgisini öğrencinizin Ödev izleme defterine yazınız. Ödevini yapınca da şu saatte ödevimi yaptım diye yazsın veli(Annesi) de şu saatte çalıştığına tanığım diye ödev program defterine yazsın. Öğrencilerimizin ders  çalışacaklarına inanalım ama bilinçli sürekli kontrolü de elden bırakmamamız  gerekir. Böylece öğrenciye bir programa uymaya çalışma sorumluluğu öğretilebilir. Önemli olan öğrencinizin yıl içi başarı puanı olan 132 puanın elden geldiğince en çoğunu alabilmesi için çaba göstermesidir. Bence okul başarı puanı 132’den 50’ye azaltılmalıdır. SBS puanının etkisi de 368’den 450 ‘ye arttırılmalıdır. Çünkü okul notları karşılaştırılacak kadar objektif kriterlerle verilememektedir Değişik okullarda notların şişirildiği de iddia edilmektedir. Zaten öğrencinin Lise kazanması bir sınavla değil 3 sınavla değerlendirildiği için öğrencinin başarısı daha gerçekçi ölçülmeye çalışılmaktadır.
LYS (ÖSS)
Soru 2:
2010 Üniversite Giriş sınavlarına  başvuru tarihleri ile sınav tarihleri açıklandı mı? Özetle sınavda kaç soru sorulacak süre kaç dakika olacak? Çıkmış Üniversitelere giriş ÖSS Sorularını hangi kitaptan çözebiliriz?
Cevap 2:
1.Üniversitelere Giriş sınavı(Yükseköğretime Geçiş Sınavı:YGS, www.osym.gov.tr) başvuruları 11 Ocak-12 Şubat 2010 tarihlerinde yapılacak sınav ücreti 35TL ‘dir. YGS 11 Nisan 2010’da yapılacak, 160 soruyu yanıtlamak için 160 dakika süre verilecek.Ortak Müfredata dayalı 40’ar Türkçe, Temel Matematik, Fen ve Sosyal Bilimlerden 2009 ÖSS soru tiplerine benzer Test tipi sorular sorulacak.YGS 1.si 500 puan alacak.Baraj puanını geçebilenler Lisans programlarını kazanabilmek için 3 -14Mayıs 2010 tarihlerinde LYS’ye başvuru yapacak ,adaylar gireceği her LYS sınavı için 20TL ödeyecek. 19 Haziran 2010’da LYS1 Matematik-Geometri yapılacak 80 soru için 120 dakika süre ve 2 ayrı kitapçık verilecek.
Evinizde bire-bir özel 2010 LYS (ÖSS) veya SBS Adaylarına Türkçe veya İngilizce ders veririm.Okul derslerine TAKVİYE ile notunuzu yükseltirim.Öğretmen; 0532.5666474
 
Geometri sorularının 8’i Analitik Geometri konusundan olacak. LYS2 Fen Bilimleri 27 Haziran 2010’da yapılacak. 90 Fen Bilimleri sorusu 30’ardan Fizik, Kimya, Biyoloji Testlerinden oluşacak 135 dakika sürecek. LYS birincisi 500 puan alacak okul birincisi aynı öğrenci ise 75 puanı da okul başarısından alacak en büyük puan LYS'de 575 olacak. LYS3 Edebiyat-Coğrafya 26 Haziran 2010’da 56 Türk Dili ve Edebiyatı Test sorusunu cevaplandırmak için 85 dakika süre verilecek. Coğrafya-1 Testinde 24 test sorusuna 35 dakika süre verilecek. Bürokrasinin ısrarı ile Psikoloji eğitimi okuyacak öğrenciyi seçmek için LYS’de Psikoloji Test sorusu sorulmayacak nedense! 20 Haziran 2010’da LYS4 Sosyal Testinde 
44 Tarih sorusuna 65 dakika, 16 Coğrafya-2 sorusuna 25 dakika, 30  Felsefe Grubu(10’ar Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Test sorusu ) 45 dakika cevaplandırma süresi verilecek. LYS5 Yabancı Dil19 Haziranda 80 soru(İngilizce, Almanca, Fransızca) için 120 dakika cevaplandırma süresi verilecek.  Aslında 1999 yılında bu sisteme geçilmesi gerekirdi. YÖK en iyi 100 bin öğrencinin 2 sınavda da değişmediği sonucundan yola çıkarak 2.sınavı 1999’da kaldırmıştı. Sonuçta Üniversitelere giden Lise konularını öğrenmemiş öğrenciler başarısız olunca Üniversitelerden sisteme tepki geldi ve eskiye dönüldü. Baskılara dayanamayınca 2006’da Tüm Lise programından(Parabol,Türev, İntegral,trigonometri vb) 1999 öncesi gibi tekrar Üniversitelere Girişte tekrar sorular  sorulmaya başlanıldı.Sizce  Üniversitelerden başarısızlıklarından dolay atılan öğrencilerin suçu ne idi? Suçlu her yönü ile olası sonuçları düşünülmemiş yetkim var yaptım oldu yaklaşımı ile 1999 ‘da yeni sınav sistemini yürürlüğe koyan YÖK’tür. Üniversitelere en iyi öğrencileri seçmek yerine 2010’da Lise programını en iyi öğrenmiş Lise mezunları  seçilmeye çalışılacaktır. www.kemalturkeli.comsitemden yeni Üniversitelere öğrenci seçme sistemini okuyunuz. 2009-1996 Üniversitelere Giriş Test soru ve çözümlerini Özgül Yayınevi(www.ozgulyayinlari.com.tr) yayınladı. 2010 da Test soru sayısı da artacağı için çok konuyu bilen öğrenci daha şanslı olacak .

 

Soru 3:
2010 YGS, LYS adayı öğrencileriz.Üniversitelere giriş Sınavlarında sorulmuş soruları ve Açıklamalı çözümlerini hangi yayınevi yayınladı? YGS, LYS’ye hangi dergi ile hazırlanmamızı önerirsiniz? Bu ay için Nasıl bir ders çalışma programını uygulamamızı önerirsiniz?
Cevap 3:
2009-1996 arası 14 yılda sorulan Üniversite  sorularını ve Açıklamalı çözümlerini Naki Özgül , Salih Civelek’in çözdüğü kitabı Özgül Yayınevi(0212.5118131, www.ozgulyayinlari.com.trwww.ozgulyayinlaridershanesi.com/ ) yayınladı. 2009 ÖSS’ye Hazırlık sürecinde haftalık ders çalışma programı yapmalısınız. Performansınızın iyi olduğu saatlerde zayıf olduğunuz konuları öncelikle çalışın. Her hafta pazar günü bir haftalık çalışacağınız dersleri konularını vs bir kağıda yazın. Unutmayın en kötü program programsızlıktan iyidir. Son Hazırlık Yayınları’nın www.okulevde.com sitesini inceleyiniz. Eksik konularınızı gidermek için konu testi kitabından çalışınız. Konuları pekiştirmek için konu Test kitaplarından çalışınız. Ayda en az 1 kez ÖSS Deneme sınavı çözerek genel performansınızı ölçerek eksikliklerinizi saptayarak onları gidermeyi önemseyin. Kitap dergi veya diğer önerilerimi içeren yazılarımı ücretsizwww.kemalturkeli.com sitemden okuyunuz. UGUR ÖSS Dergisi (www.ugurdergisi.com.tr, 212.6605841)  zengin içerikleri ve  değişik ek kitaplar vererek kazanma şansınızı maksimuma çıkartmayı hedefliyor.

        LYS (ÖSS) veya SBS  ile ilgili sorularınızı,sınava hazırlık sürecinizde  çalışmanız için Test  Kitapları, Dergi veya ders çalışma proğramı tavsiyelerimi  Rehber Öğretmeninize E-mail yollayarak veya MSN ile  anında yazışarak  [email protected]  adresine  gönderebilirsiniz.

     Matematik Öğretmeni Kemal Türkeli Evinizde uygun fiyata LYS (ÖSS)  veya SBS   Adaylarına Özel bire-bir ders vererek  Matematik, Geometri, Fizik, Analitik Geometri derslerinin Test sorularını  Pratik çözme metodunu  veya öğrenemediğiniz eksik konularınızı  bire-bir kolayca öğretir TEST sınavınızı kazandırır. Ataköy Gazetesindeki(www.atakoygazete.com.tr)  LYS (ÖSS),SBS Adaylarına  REHBERLİK Köşesi Yazısını+ Arşivdeki yazılarını da ücretsiz okuyunuz.  Tel:212.4423040  Cep; 0536.5118400

 MSN+ e:mail ; [email protected]www.kemalturkeli.com
Yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa bu yol sizi bir yere ulaştırmaz.
Bernard Shaw