www.kemalturkeli.com = LYS,YGS,8.sinif TEOG-Ortak Sınav Rehberinizdir
8.sınıf LGS (Haziran) Ortak Sınav Adaylarına 8.sınıf LGS(Haziran) Anadolu Lisesi Adaylarına Sınavlarda sorulmuş  soruları inceleyin (tıklayınız)
       
8.sınıf LGS Ortak Sınav (Haziran) MATEMATiK çözümlü Test kitabı [tıklayınız]
240 sayfa = 1 TL yazarı Tecrübeli Matematik Öğretmeni Kemal Türkeli
8.sınıflara Anadolu Lisesi Kazandıran yardımcı Matematik Test kitabı +Okul Başarısını arttıran kitaptır.
YKS, TYT Üniversite Adaylarına Anadolu Lisesi Adaylarına Önemli yararlı bilgiler Haberler (tıklayınız)
       

Aralık-Ekim 2017 ayı 8.sınıf ORTAK Test Sınavları LGS (Haziran) bültenini okumak icin [tıklayınız] ANADOLU Lisesi adaylarına
Öğretmen Kemal Türkeli Lise Adayları içinYazdı veya derledi

Aralık-Ekim 2017 ayı ÜNİVERSİTE Adaylarına
YKS-TYT  önemli haberler bilgiler bültenini,
okumak için [tıklayınız]
Öğretmen KEMAL Türkeli yazdı veya derledi
 

Site(select your language): 
Untitled Document Bugun: 19 03 2024, Sali
e-Posta
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfEn iyi 



       Kemal Türkeli Anadolu Lisesi Kazandırır

      Matematik Öğretmeni Kemal Türkeli Anadolu Lisesi Kazanmanıza yardımcıdır






 Smile  Öğretmen Kemal Türkeli yazdı.


8.sınıfların

Kasım-Nisan




     Ortak Test  Sınavları

TEOG 
kazandıran   Kasım  
2014   pratik

Rehberlik bilgileri  BÜLTENİ'ni okumak için
(tıklayınız) 






    
    

SmileyMEB 10 Ekim 2014 Cuma günü Nakil yerleştirmesini  2 hafta için bir kerede toplu yapacak.(tıklayınız)


  Smiley Merkezi ortak sınavların birinci dönemi bu yıl 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak. (tıklayınız) Birinci dönem sınavlarda çıkacak soruların eğitim öğretim yılı başından sınav tarihine kadar yapılan ders konularını kapsayacaktır. Türkçe, Matematik,Fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden, bir dönemde iki sınav yapılanların ilk, üç sınav yapılanların ise ikinci yazılılarının Merkezi ortak Test sınavı olarak Kasım 2014'te uygulanacağı bildirildi.

   Smiley Özdebir MEB 8. Sınıf Merkezi S. Ortak Sınavı 1. Denemesi (08-09 Kasım 2014)'de yapacak(tıklayınız)

 Smiley (tıklayınız)özel okullar kayıtlara başlayınca bunlar yerleştikleri veya yerleştirildikleri devlet okullarından kayıtlarını özel okullara alıyorlar buradan bir boşalma oluyor. (tıklayınız) Bu bir defada da olmuyor yani bu hafta 13 bin kusur kişi özel okula geçti geçen hafta, belki önümüzdeki hafta 20 bin kişi, ondan sonraki hafta 15 bin kişi gibi hafta peyderpey bunlar özel okula geçiyorlar, o geçenlerin yerine de biz kontenjanları ilan ediyoruz oralara da çocuklar nakille gelebiliyorlar. (tıklayınız) Bir de açık liseye gidecekler var onun kayıtlarını da dün açtık...(tıklayınız)TEOG Balonu patladı sonuç kimse memnun değil(tıklayınız)

 Smiley (tıklayınız) Liselere giriş işkencesi haftalardır devam ediyor. (tıklayınız) Abbas Ğüçlü yazdı
Öğrencilere adeta kumar oynatılıyor, şeffaflık olmadığı gibi adeta her türlü bilgiye karartma uygulanıyor, daha da vahimi, okulların açılmasına sayılı günler kaldı ve milyonlarca veli ve öğrenci hâlâ önünü göremiyor!..
Hani şeffaf olunacaktı?
Kayıt döneminde her türlü bilgi veliden saklanıyor. Ve maalesef pek çok veli bu karartmanın yani bilgilerin saklanmasının kasıtlı olduğuna inanıyor ve bu gizliliğin farklı amaçlar için kullanılacağı inancında.
Çünkü, bu anlamsız gizliliğin neden uygulandığına akıl sır erdiremiyorlar.
Gelinen son nokta şu:
Nakil dönemi ve veliler nakil  şanslarını kullanmak  istiyorlar ama önlerini göremiyorlar.
Örneğin, puanları sınırda ve Galatasaray, İstanbul Erkek ve Kabataş’a nakil için başvurabilirler. Okulların taban puanları ve kontenjan açıkları belli ama hangi okula kaç kişinin başvurduğu kesinlikle açıklanmıyor. Peki, tıpkı borsada olduğu gibi, içerideki bu çok gizli ve bir o kadar da önemli bilgiler bazı tanıdıklara servis edilirse ne olur?
Avantaj sağlamaz mı?
Zaten bu yönde duyumlar da var, sert eleştiriler de. İşte bu yüzden, hiç zaman kaybedilmeden, tüm bu bilgiler her kayıt döneminde velilerle de paylaşılmalıdır. En azından içleri rahat olur, daha sağlıklı tercih yapabilirler...
3. nakil dönemi!
Yılan hikâyesine dönen nakillerde hâlâ yaprak kımıldamıyor. Bazı okullarda kontenjanlar dolu gözükmesine rağmen kayıt yaptıran tek kişi yok. Çünkü diğer okulların boşalmasını bekliyorlar. İşte bu yüzden, bu hafta da, tıpkı geçen hafta gibi büyük ölçüde boşuna geçecek. Ondan sonra da tam okullar açılırken, zaman yok ki kayıtları uzatalım denecek!..
Hiçbir yere ya da istediği okula giremeyen öğrenciler de veliler de ne olur artık sinirlenmesin, kızmasın, tedirginlik yaşamasın, bir sonraki kayıt dönemi önleri açılacaktır denilmekte çünkü yeni TEOG yerleştirme sistem böyle  imiş …Veliler oy verirken düşüneceklerdi yetkililere

  Smiley Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere Devlet 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500, temel liselere ise 3 bin lira eğitim öğretim desteği
verilecek.(tıklayınız) Zaten bu parayı Devlet bir öğrencisine harcamakta. Özel Hastaneler gibi üstünü siz ödeyin benden bu kadar diyor Devlet Baba.


       Smiley Eğitimdeki değişiklikler ne yönde olabilecek(tıklayınız)

       Smiley Türkiye’de ihtiyaç malzemeleri sıralamasında kitaplar 235. sırada yer almaktadır.(tıklayınız)

   SmileyÖğrencinize alacağınız Kırtasiye malzemeleri kaliteli olmalı
Çocukların sağlığı ve güvenliği için kalitesiz, ucuz, markasız, içeriği belli olmayan kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır. (tıklayınız)
Çünkü kalitesiz kırtasiye malzemelerinde sağlığa ciddi tehdit oluşturan toksik kimyasal madde kullanılma olasılığı yüksektir. Bu maddelerden bazıları keçeli kalemler, okul ve beslenme çantaları, kalem kutuları, su mataraları, çocuk giysilerindeki plastik baskı ve aksesuarlar, spor ayakkabılar gibi birçok üründe kullanılan ve plastiğin yumuşayarak esneklik kazanmasını sağlayan fitalat, ayakkabı ve okul çantalarında kullanılan azo boyar maddeler, ağaç kırtasiye ürünlerinde kullanılan su itici özelliği sağlayan formaldehit ve ağır metallerdir.

Smiley2014 8.sınıfların kazandıkları Liseler 22 Ağusto 2014'te açıklandı(tıklayınız
 

 Yerleştirme sonrası Nakil başvuruları 25 Ağustos 2014 tarihinde başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül 2014 günü mesai bitimine kadar devam edecektir.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili kılavuz esaslarına göre, kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik “yerleştirme nakli” isteğinde bulunmalarıhâlinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak nakil işlemleri gerçekleştirilecektir.
Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki
nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecektir.





SmileyAnadolu Lisesi Adayı SBS ye giren öğrencilere(8, 7 veya 6.sınıf)

yararlı önemli pratik bilgileri içeren 2014-  SBS HABERLERİ  Bülteni yazan Kemal Turkeli


 2014 ortak merkezi  TEOG sınavları için KASIM    Haber Bülteni için (tıklayınız

 

Yazan;www.kemalturkeli.com Sitesinin


  Rehberlik köşesi yazarı Matematik Öğretmeni SBS Kazandırma Koçu  Kemal Türkeli'dir(0536.511 8400)







   
Smiley  istanbul Liseleri Yüzdelik Dilimi ve Taban Puanları 2014 (tıklayınız)

    Smiley  Kocaeli Liseleri Yüzdelik Dilimi ve Taban Puanları 2014  (tıklayınız)

Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna nakil yaptırmak isteyen öğrencilerimizin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecektir. (tıklayınız)

Resmi okullar arasındaki “yerleştirme nakil işlemleri” ise veli tarafından öğrencisinin kesin
kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacaktır.

“Yerleştirme nakil işlemlerine” ilişkin ilk başvurular 25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacak ve 29 Ağustos 2014 günü saat 19:00’da sonuçlar ilan edilecektir.(tıklayınız)


2014 TEOG'ta Puanlar yükseldi, çünkü sorular kolaydı. Aynı puanda aşırı yığılmalar oldu bu yüzden, yüksek puanlı öğrenciler bile ilk tercihlerine giremedi...(tıklayınız)  (tıklayınız) Öğrencilerin Türkiye ve il sırası söylenmediği için Yüzdelik dilimler bilgisi ile  tercih yapanları  açıklanan sonuçlar özellikle kazananları şaşırttı.
Nakil isteğinde bulunduğumuzda, yerleştiğimiz okuldan kaydımız silinecek mi?
Çünkü kontenjan açıkları nakil taleplerinden sonra belli olacak gibi bir ibare var.
 Öğrenci nakil ile daha üst okullara yerleşemezse ilk yerleştiği okulda kaydı
kalacak mı?

  SmileyÖzel okullar 2014 yılı için 3’üncü ön kayıt (25-28 Ağustos 2014)puanlarını açıkladı.(tıklayınız)
italyan Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi ile Üsküdar Amerikan
erkek bölümü kontenjanını doldurdu.
Notre Dame De Sion Lisesi puanını 755 olan puanını 760 olarak açıkladı

 Smiley (tıklayınız) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Danıştay kararı üzerine birinci ve ikinci dönem ortak sınavlarda ikili kopya tespiti yapılan tüm öğrencilerin, iptal edilen testleri ve Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ile sınavlara giren bütün öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin 1 Ağustos 2014 tarihinde yeniden hesaplandığını bildirdi.(tıklayınız)  (tıklayınız)


   Smiley Bu yıl ilk kez uygulanan TEOG kapsamında öğrenci alacak liseler için tercih süreci, 8 Ağustos 2014'te sona erecek.  (tıklayınız)  Öğrenciler tercih listesinde 15 okul yazabilecekler.Tercih başvurusu bir kez yapılacak.(tıklayınız) Yerleştirmeye Esas Puan sonuçlarına göre öğrenci alan okulların “okul türü ve/veya alan tanıtım bilgileri” http://oges.meb.gov.tr adresinde yer almaktadır.  Başvuru işleminden sonra değişiklik yapılamayacak. (tıklayınız) (tıklayınız)

  Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin tanıtım bilgileri http://ogm.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilir.(tıklayınız)

Yerleştirmeye ait Sonuçlar 22 Ağustos 2014'te açıklanacak
Lise tercihlerinde asıl yarış ise, 25 Ağustos'ta başlayacak nakil döneminde gerçekleşecek.
Yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek.
 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında 8 Ağustos 2014'e kadar sürecek tercihler, öğrenci ya da velisi tarafından  https://e-okul.meb.gov.tr  internet adresinden ya da öğrencinin 8. sınıfı tamamladığı ortaokul başta olmak üzere herhangi bir okul müdürlüğü üzerinden yapılabilecek. (tıklayınız

SmileyLiselerarası Nakil müracaatları 25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında (saat 17.00’ye kadar)alınacak.

Nakil işlemleri Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Ancak bu sefer, nakiller okulların taban puanları baz alınarak yapılmaya devam edecek.


Smiley8.sınıfların 2014 TEOG için yerleştirme Puanları YEP açıklandı (tıklayınız)


 Smiley 2013 istanbuldaki Liselerin aldıkları  sonuncu öğrencilerin Taban
         Puanları(tıklayınız)
       

SmileyTEOG 2014 Kasım sınavı da idari yargıdan döndü. Bu idari yargı kararını uygulayacak mısınız? Yoksa SBS kararında yaptığınız gibi, TEOG kararını da hiçe mi sayacaksınız? TEOG sınavını da içinden çıkılmaz hale mi getireceksiniz?Bakalım MEB Bakanı 3 Maymunu mu oynayacak?(tıklayınız) MEB bakanlığının yapacağı, iptal olan sorulara göre TEOG puan hesap formülünü değiştirip iptal edilen sorulara göre yeni bir formülle Kasım TEOG puanını yeniden  hesaplamaktır. Bu karara göre de sınav puanlarını tekrar hesaplayacaktır. Tekrar hesaplanan puan, öğrencilerin yılsonu başarı puanlarına ve yerleşme puanlarına da etki edecektir.
Bakanlık en geç 31 Temmuz 2014’e kadar yeni puanları açıklamalı ki tercih süreci
31 Temmuz-08 Ağustos 2014 aralığında yapılabilsin (tıklayınız)

       Smiley 7 Temmuz 2014'te Lise Tercihlerinde kullanılacak YEP Puanları 8.sınıflara açıklanacak. (tıklayınız)   TEOG 2014 sonuçları açıklandı(tıklayınız)
Haziran 11, 2014 |  
1 milyon 200 bin 8’inci sınıf öğrencisine düzenlenen TEOG merkezi
sınav sonuçları nihayet açıklandı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime
Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yaklaşık 1 milyon 200 bin 8’inci
 sınıf öğrencisine düzenlenen merkezi sınav sonuçları açıklandı.
Öğrenciler 16-20 Haziran 2014 tarihleri arasında sınav puanına
itiraz edebilecek. 4 Temmuz’da mevcut kontenjanlar, 7 Temmuz’da
 ise öğrencilerin tercih için kullanacakları puanları ilan edilecek.
 TEOG sonuçları sonrası 31 Temmuz -8 Ağustos tarihleri arasında
öğrenciler tercihlerini yapacak. 22 Ağustos’ta öğrencilerin hangi
liselere gideceği belli olacak. Kayıtlar 15 Eylül’e kadar devam
edecek.


     Smiley2014'te Liselere tek  yerleştirme
-  2014'te Tüm okul türlerine yerleştirme işlemleri, 6, 7 ve 8’inci sınıf yılsonu başarı puanlarıyla öğrencilerin 8’inci sınıfta girmiş oldukları merkezi sınav puanının değerlendirmesi sonucu elde edilen Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile tek seferde ve tek takvimle yapılacak.



    Smiley Bakan Avcı’nın verdiği bilgilere göre bu yıl 2014'te , liselere yerleştirme işlemleri tek seferde ve tek bir takvimle yapılacak.(tıklayınız)
Öğrenciler A ve B olmak üzere iki ayrı grupta tercih yapacaklar. A Grubunda, farklı okul türleri arasından, Galatasaray, Kabataş, Ankara Fen lisesi gibi okul adına göre 15 tercih yapılacak.
B Grubunda ise Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu İmam Hatip, Anadolu, Meslek ve Teknik Anadolu liseleri şeklinde, sadece okul türüne göre tercih yapılabilecek. Burada öğrenci hangi okula gitmek istiyorsa, o okul türüne sıralamasında öncelik verecek. Puanına göre bir yere yerleşemeyen öğrenci, B Grubu’ndaki tercihleri arasından ikamet ettikleri adrese en yakın boş kontenjanı olan okula, puan üstünlüğü esasına dayalı olarak yerleştirilecek.


   -  2014'te Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.

-  Anadolu lisesine yeni dönüştürülen okullarda şube kontenjanı 34, ihtiyaç olması halinde en fazla 40 olacak. Fen liselerinde yeni eğitim-öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı zorunlu olacak.

-  Özel okulların burslu öğrenci kontenjanlarına yerleştirme işlemleri TEOG kapsamında yapılacak. Özel okullar tam burslu olarak alacakları öğrencileri Türkiye çapında puan üstünlüğüne göre ilk yüzde 5’lik dilim içerisinden seçecekler. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye geneli yüzde 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il çapındaki yüzde 5’lik dilimden doldurabilecekler. Burslu öğrenci kontenjanı yüzde 10 ile sınırlandırıldı.


    SmileyPYBS 2014 Soruları Cevapları (tıklayınız)
   
Smileytudem 17 Mayıs 2014'te ilkokul 3 ve 4 Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıflara

Türkiye Geneli Yönlendirme Sınavı -2 uyguladı.(
tıklayınız
)




   Smiley8.sınıflara 13 Nisan 2014'te  Ortak Sınavlara Hazırlamak için Deneme

Sınavını Özdebir yaptı.(tıklayınız) Ortak Sınava alışmak için 8.sınıflara

bu denemeye girmelerini öneririm.(tıklayınız)


 

 
  Smiley8.sınıflara 13 Nisan 2014'te  Ortak Sınavlara Hazırlamak için Deneme Sınavını töder  yapacak.(tıklayınız)

Ortak Sınava alışmak için 8.sınıflara bu denemeye girmelerini öneririm.

  

 
 
  Smiley6. ve 7. sınıflara 27  Nisan 2014'te  Ortak Sınavlara Hazırlamak için

Deneme Sınavını Özdebir yapacak.(tıklayınız) Ortak Sınava alışmak

için 6. ve 7. sınıflara bu denemeye girmelerini öneririm. (tıklayınız)



   Smiley PYBS Sınavı 5-6-7-9-10-11. sınıflara 22 Haziran 2014 tarihinde

yapılacak.(tıklayınız)

         PYBS 2014 Kılavuzu için(tıklayınız)   8.sınıfların 28 Nisan 2014

sınavlarına girmesi yeterli olacak.



  Smiley  10.02.2014 - 07.03.2014 
tarihleri arasında 20.04.2014

 tarihinde 8.sınıflara uygulanacak Türk Silahlı Kuvvetleri

 Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda

 Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı

2014-ALS için adayların başvurması gerekmekte(tıklayınız)




   SmileyMEB 2013 Kasım sınavında 8.sınıflara Ortak sorulan Matematik sorusunu iptal ettiğini sitesinde açıkladı(tıklayınız)

      Smiley 1 ve 2 Mart 2014 tarihinde 5,6 ve 7.sınıflara Sevinç Dershanesi Düzey Belirleme Sınavı yapacak(tıklayınız)

     Smiley 12 ve 13 Nisan 2014 tarihlerinde ÖzdeBir 3.kez  8.sınıflara Nisan 2014 Ortak Test sınavına hazırlayıcı Deneme Sınavı yapacak. (tıklayınız)
 
 
     Smiley 13 ve 14 Nisan 2014 tarihlerinde töder 2.kez  8.sınıflara Nisan 2014 Ortak Test sınavına hazırlayıcı Deneme Sınavı yapacak. (tıklayınız)

      SmileyÖğrencinin daha kalıcı öğrenmesini, daha uzun süre derse odaklanmasını, daha hızlı düşünmesini ve daha çok şeyi hatırlamasını amaçlayan egitim programlarından yararlanın(tıklayınız)  veya (tıklayınız)


 Smiley (tıklayınız) 4.sınıf, 5.sınıf, 6.sınıf ve 7.sınıf Öğrencilerine UĞUR Dershanesi 4-5 Ocak 2014'te  Başarı Düzeyinizi ölçebileceğiniz Sınavlar yapacak. Başvuru için(tıklayınız)


   Smiley(tıklayınız)3.sınıf,
4.sınıf, 5.sınıf, 6.sınıf ve 7.sınıf Öğrencilerine FEN Bilimleri  Dershanesi 5 Ocak 2014'te  Başarı Düzeyinizi ölçebileceğiniz Sınavlar yapacak. Başvuru için(tıklayınız)
  
 
   Smiley 6., 7. ve 8.sınıflara Düzeylerini Belirleme Sınavını Özdebir 12 Ocak 2014'te yapacak.(tıklayınız)





 Smiley    Devlet Okullarına Yerleşmek İsteyen Öğrencilerin Dikkatine!(tıklayınız)
Anadolu Liselerine, Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu
Öğretmen Liselerine, Teknik ve Meslek Liseleri ile Anadolu İmam
Hatip Liselerine girmeyi düşünen öğrenciler için Merkezi Ortak
 Sınav sisteminde Kasım ve Nisan aylarında uygulanan her iki sınav
 da puansal olarak eşit değere sahiptir. Dolayısıyla, ilk sınavda istediği
puanı alamadığını düşünen adaylar, Nisan ayında yapılacak sınavlarda
 bu kayıplarını telafi etme yönünde çalışmalılar. Sınavının iyi geçtiğini
 düşünen öğrenciler de, puansal kayba uğramamak için yine iyi bir
 performansı Nisan ayındaki sınavlarda da göstermek için çalışmalarını
sürdürmelidirler.

        

   SmileySBS, LYS Adaylarına Matematik, Geometri , Analitik Geometri veya 

         FİZİK'ten PRATİK

       TEST Çözme yöntemlerini ,konuları Evinizde uygun fiyata

         öğreterek  sınavlarda kazanma  şansınızı arttırırım.

           Matematik Öğretmeni Matematik kitaplarıı yazarı

           Kemal Türkeli 0536.511 8400

            Bahçelievler
    
          istanbul
  


     Smiley MEB 28 Kasım 2013 Ortak Test SBS Sınavı Adayları için Örnek Sorular
          yayımladı (tıklayınız)  (tıklayınız)  (tıklayınız)  (tıklayınız)
         öğrenciler 30′ar dakika aralarla 3 sınava girecekler.
 İlk sınavın saat 09.00-9.40‘da, ikinci sınavın saat 10.10-10.50′de,
üçüncü sınavın ise 11.20-12.00′de yapılacağı açıklandı.
Sınav süresinde bir değişiklik olmadığı, her sınavın 40′ar
dakika süreceği belirtildi. 
SmileySınavların yapılacağı 
28-29 Kasım’da ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri  idari izinli sayılacaklar,
 
8. sınıföğrencilerinin sınav olduğu okullarda eğitim yapılmayacağı açıklandı.

     
 
Smiley 8.sınıflar için Kasım ortak Test Sınavına Hazırlayıcı Deneme Sınavları ayrıca Okul Yazılı sınavlarına Hazırlayıcı Sınav soruları ve Cevapları içermektedir.(tıklayınız)



    Smileyyeni SBS 2014 Kılavuzu (tıklayınız) Anadolu Lisesi Adayı 8.sınıflara 6 dersten ilk sınavlar 28-29 Kasım 2013'de yapılacak.(tıklayınız),  (tıklayınız)
Öğrencilere ders başına 20 soru sorulacak ve her sınava için 40 dakika süre verilecek.
  SBS'nin yerine yapılacak Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları kapsamında
 8.sınıf öğrencilerinin birinci dönem ortak sınavı 28-29 Kasım 2013,
ikinci dönem ortak sınavı ise 28-29 Nisan 2014 te gerçekleştirilecek.
Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları Kılavuzu'na göre 8. sınıf öğrencileri
 her dönem 6 dersten birer kez olmak üzere 8.sınıfta 12 ortak sınava girecek.
Yeni sistemde Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük,
 din kültürü ve ahlak bilgisi olmak üzere 6 dersten
ilk sınavlar 28-29 Kasım'da yapılacak.

  SmileyYeni SBS 2014 Lise Kazandıracak kuralların Videosunu izleyin(tıklayınız)
 

Smiley











Öğrencilere ders başına 20 soru sorulacak ve her Test sınavı için 40 dakika süre verilecek.Türkçe dersi merkezi sınavı 28 Kasım 2013 sabah saat 09.00'da başlayacak.
 Türkçe'nin ardından Matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi dersi yapılacak.
29 Kasım 2013 günü de sırasıyla Fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük
 ile yabancı dil sınavı gerçekleştirilecek.
Sınavlar 40 dakika sürecek ve öğrencilere 20'şer Test sorusu sorulacak.
Sınav sonuçları 2014 yılı Ocak ayında açıklanacak.Ortak sınavlarda alınan puanlar yılsonu başarı puanı hesaplamasına da dahil edilecek.
Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında;
Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için 4(dört),
T.C. inkıl'p tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi için 2(iki)
 katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav
puanı hesaplanacaktır.

Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak olup 12 sınavdan 350 Puan 6.sınıf 50, 7.sınıf 50, 8.sınıf okul başarısı 50 puan olacak. Örneğin 7.sınıf Karne notu ortalaması 90 ise bunun yarısı 45 puan olarak Ana förmüle yansıyacaktır.
SmileyLise Kazanmaya etkili olacacak YEP nasıl Hesaplanacak?  (tıklayınız)
 
Türkiye saatiyle sınavlar 09.00, 10.30 ve 12.00'te başlayacak ve
 aynı anda yapılacaktır. Ortak sınavlar, sınav takviminde belirtilen tarihlerde,
her sınav günü üç olmak üzere, iki günde altı oturum halinde yapılacak.
Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacaktır.
Ortak sınavlarda A ve B kitapçığı olmak üzere iki çeşit kitapçıktan biri Lise Adaylarına  verilecektir. Sınavlarda görevlendirilecek öğretmenler, kendi okullarından farklı bir okulda görevlendirilecektir.




 Smiley 2014 SBS = TEOGS Temel Eğitimden Ortaöğretime
                               Geçiş Sistemi(tıklayınız)

     MEB Nihayet Resmi Sitesinde yapacağı sınavı açıklayan bilgiler koydu.

   Smiley MEB Sık Sorulan 44 Soruyu Cevapları ile yayınlayarak yeni SBS'yi
                                                               açıkladı(tıklayınız)
        SBS 2014 TEOGS olarak açıklandı.İlgilendiğiniz soruyu ve Cevabını okuyarak yeni sistemi tanıyınız.

Smiley MEB yeni sistemi bir Video ile tanıtıyor(tıklayın izleyin)


 Smiley SBS 2014  MATEMATİK  Dersinden Kasım ve Nisanda sorulacak Konular  (tıklayınız) 
           Sınavda 20 MATEMATİK  Test sorusu sorulacak 40 Dakika süre verilecek.
 

Smiley SBS 2014  Türkçe Dersinden Kasım ve Nisanda sorulacak Konular (tıklayınız)
           Sınavda 20 Türkçe Test sorusu sorulacak 40 Dakika süre verilecek.


    Smiley SBS 2014  FEN ve Teknoloji  Dersinden Kasım ve Nisanda sorulacak Konular (tıklayınız)
                  Sınavda 20 FEN Test sorusu sorulacak 40 Dakika süre verilecek.


 
Smiley SBS 2014 ingilizce  Dersinden Kasım ve Nisanda sorulacak Konular (tıklayınız)
                  Sınavda 20 FEN Test sorusu sorulacak 40 Dakika süre verilecek.


 
Smiley SBS 2014 TC İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük  Dersinden Kasım ve Nisanda sorulacak Konular (tıklayınız)
                  Sınavda 20 TC İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Test sorusu sorulacak 40 Dakika süre verilecek.


    Smiley 2013 SBS istanbuldaki bazı Liselerdeki Boş Kontejan
     sayıları(29 Ağustos 2013) (tıklayınız)

 
 Smiley2013 SBS Puanı ile Anadolu Lisesi kazanamayan öğrenciler  
Meslek veya imam hatipe gitmek istemiyorsa genel liselere alacağız.(tıklayınız)
Başvuru sayısı fazla olursa kontenjanı arttırabileceğiz veya yeni çok programlı liseler yapabileceğiz. Bu yıl esneklik en büyük ilkemiz.”




 Smiley (tıklayınız) (tıklayınız) 8.sınıflara uygulanacak SBS(TOEG) 2014 Kuralları
                  
Açıklandı (tıklayınız) veya (tıklayınız) (tıklayınız) (tıklayınız)


    11) Öğretim programının değerlendirilmesi ile Liselere
         öğrenci seçmenin birlikte aynı anda yapılan bir sınavla ele alınması ölçme değerlendirme ilkeleriyle bağdaşmadığı gibi
başarılı olanların gerçekten en başarılı öğrenciler oldukları
anlamına gelmeyeceğinden yeni karmaşalara da sebep olacaktır.


    

SmileySBS 2014 Sınavı ; “Türkçe”, “Matematik”, “Fen ve Teknoloji”,
“İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük”, “Yabancı Dil” ve
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” derslerinden yapılacak.



   Smileyortak Test sınavlarında Ortak değerlendirmeler, her dönem iki yazılısı olan
derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise
ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen
müfredatı kapsayacak şekilde sınavlar yapılacaktır.

    SmileySBS 2014 puanını etkileyecek Sınavlar Aralık ve Nisan’da:
Sınavlar Aralık ve Nisan ayı sonunda ve o zamana kadar
 işlenilen müfredata uygun konulardan yapılacak.
Merkezi sınavlar her ders için ayrı ayrı yapılacak.

    SmileySBS 2014 Sınavlarında Sınav gözetmeni başka bir öğretmen olacak.
Öğrenciler kendi okullarında (olağanüstü haller dışında) sınava girecekler.
Sınav salon başkanları ve gözetmenler, görev yaptıkları okulun
dışında farklı bir okulda görev yapacaklar. Sınav görevlendirmeleri
 il/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nce gerçekleştirilecek.


 
  Smiley SBS 2014'te Öğretmen notu da etkili olacak;
Öğrencilerin dönem puanı, merkezi ortak sınavlar ile öğretmenler
 tarafından verilen puanlardan oluşacak. Öğrencinin merkezi yazılılardan
aldığı puanlar yüzde 70(Bu yıl %70 idi) oranında etkileyecek.
Öğretmeni tarafından verilen notlar ise yüzde 30(En son da %30 idi)
 olarak etki edecek.Yerleştirme ortalaması bulunacak.


     Smiley SBS 2014'te Her yıl başka sınav
Öğrencilerin 6. sınıftaki puanları yüzde 10, 7. sınıftaki puanları yüzde 20,
8. sınıftaki puanları da yüzde 70 oranında etki edecek. 6, 7 ve 8. sınıfların
 yıl sonu başarı puanlarının ağırlığına göre oluşan puan, öğrencinin bir
sonraki eğitim basamağında devam edeceği okulu belirleyecek.
Öğrencilerin gitmek istedikleri okullara yönelik olarak yaptıkları tercihler,
 puan esasına göre ve şeffaf bir şekilde değerlendirilecek ve liselere
merkezi yerleştirme gerçekleştirilecek.

   Smiley  SBS 2013 Yerleştirme işlemleri duyurusunu okuyunuz(tıklayınız)
        
Smiley SBS 2013 ile kazandığınız Liseyi öğrenmek için (tıklayınız)

   Smiley Genel Liseler Kapatıldı Puanı düşük Veliler panikte (tıklayınız)


      Smiley   SBS 2013 Puanınızı öğrenmek için (tıklayınız) veya  (tıklayınız)

      Smiley  SBS 2013 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu(tıklayınız)

      Smiley SBS Tercih Listesini Oluşturmak için Okumak istediğiniz

      Liselere Karar vermek için (tıklayınız)
 
      Yerleştirme işlemleri için tercihler 15-29 Temmuz 2013 tarihleri

arasında yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla

10 (on) tercih yapabileceklerdir. 

    Smiley SBS Tercihleriniz için Tercih TV (tıklayınız)


  SmileyTercih Listesinin bir kez düzenleneceği, daha sonra ikinci bir

tercih ve/veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme

işlemlerinin   bu tercihe göre yapılacağı dikkate alınarak tercihlerin

özenle ve  dikkatle yapılması gerekmektedir.










  Smiley 100 Soruyu 110 Öğrenci Doğru cevaplayabildi. Bunların 16 sı Okul Başarı Puanları katıldığında 500 OYP Puanı çıkarabildi.

      Smiley 2013 SBS'nin en iyi 25 Öğrencisini öğrenmek için (tıklayınız)
          


      Smiley SBS 2013 ile ilgili MEB Duyurusunu okumak için (tıklayınız)(tıklayınız)

 Smiley 5,6 ve 7.sınıflara 9 Haziran 2013'te sorulan PYB(Parasız Yatılı Bursluluk )
         sınavı Sorularını Cevaplarını incelemek Çözmeyi denemek için (tıklayınız)

Smiley tudem 11 Mayıs 2013 Sonuçları açıklandı(tıklayınız)




    Smiley SBS Sınavı 8 Haziran 2013'te yapılacak.
        Başvurular 4 ile 22 Mart 2013 tarihleri arasında yapılabilecek.
         2013 SBS Başvuru  Kılavuzu için (tıklayınız)  veya (tıklayınız)

      Smiley  2013 SBS ve PYBS Sınavı ile ilgili önemli bilgiler (tıklayınız) veya
                                                                                    (tıklayınız)



    Smiley  Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı(PYBS) , 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar
         için ise 9 Haziran 2013'te olacak. 2013 PYBS Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.(tıklayınız) (tıklayınız)



Smiley  Fen Bilimleri Okulları 27-28 Nisan 2013 tarihlerinde Yakacık(3,4,5,6 ve 7.sınıf)
 ve Ataşehir(3,4,5 ve 6.sınıf) Kolejinde "Düzey Belirleme Sınavı" yapacaktır.(tıklayınız)
     
     Smiley Fen Bilimleri Okulları için (tıklayınız)
 


    Smiley Özdebir SBS-2.Türkiye Geneli Deneme Sınavını 8,7 ve 6.sınıflara 10 Mart 2013'te uygulayacak.(tıklaynız)




      Smiley MEB yayınladığı Duyuru ile Anadolu Liselerindeki boş Kontejanları doldurmayacağını
                                       açıkladı.(tıklayınız)  MEB'i gazetelere telefon ederek hangi Anadolu Lisesinde kaç kişi boş olduğunu açıklamadığı için protesto etmeliyiz. Acaba boş toplam Kontejanların toplamını niye açıklamıyor? MEB Anadolu Lİselerinde %98,3'lük Kontejanların dolduğunu idda etmektedir. MEB internet sitesinde tek tek her Anadolu Lisesinde kaç kişilik Kontejan boşluğu ortaya çıktığını yazmalıdır sanırım..Yazı boşa geçiren MEB'i , Kontejanların dolamadığı başarısız sistemler yüzünden, SBS için hazırlanan binlerce çalışkan öğrencilerin çabalarını görmezden geldiği için ,MEB'i her düzeyde protesto etmenizi öneririm.


SBS 2012 de Asil kayıtları ve Yedek kayıtları 14 Eylülde  bitti .(tıklayınız)
MEB dolmayan boş olan kontejanı hala nedense açıklamadı.
MEB 3 Maymunu oynamayı sürdürüyor. Dolmayan boş kntejanların 6 Bin civarı olduğu tahmin ediliyor.
İyimser yorum MEB bu Yerleştirme işini beceremiyor. Sivil Kuruluşlar Dershaneler Eğitim Sendikaları Barolar gibi bağımsız bir kuruluş bu işi yapsın. MEB her sene kurallarla oynamasına rağmen yerleştirmeyi yapmaktan aciz .
Kötümser yoruma gelince; MEB bu kurallarla açık kontejanların oluşmasını bilinçli sağlıyor. Sonra geçen seneki gibi baskın yerleştirme ile 100 puan düşük öğrencileri yerleştirebilir. Velileri uyanık olmaya davet ediyorum. adı Adelet olan iktidar partisi Fırsat eşitliğini sevmiyor Milletvekillerini seçer gibi Anadolu Lisesi adaylarını da kendi seçmek istiyor denebilir sanırım sezgilerim öyle .Lütfen veliler uyanık olsun oldu bitti kayıtlar kapandı ile torpillilerin kayıt yaptırmalarına izin vermesinler. Osmanlıda Beşik Ulemalığı dönemini hatırlayın lütfen ...
Bazı kişilerin yeni doğmuş çocuklarına "müderrislik" payesi verildi.
Böylece "beşik uleması" denilen yeni bir sınıf ortaya çıktı.(tıklayınız)


       




       Smiley Üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen
için ders zili yarın çalacak.(tıklayınız)

Liseler çözülmemiş sorunları ile 17 eylül 2012'de 2012-2013 Öğretim yılına başlıyor.
Tüm öğrencilere Öğretmenlere başarılar dilerim. Japonyada okullar 240 gün açık
bizde ise 180 gün. Ayrıca ikili öğretimden ders saatleri daha az.
 Kırsal kesimde ortak sınıflar da var.

Birinci yarıyıl 25 Ocak 2013 Cuma günü son erecek, öğrenciler 28 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri
 arasında yarıyıl tatiline girecek.
İkinci yarıyıl ise 11 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2013 Cuma günü sona erecek.
 Dilerim dünyadaki rekabeti öğrenciler önemser de çalışırlar.
 Liseleri Anaokulu gibi kullanılırlarsa zamanlarına yazık olur.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen ve pek çok yeniliği içeren
 4+4+4 eğitim sistemi, yarın başlayacak.
Yeni sisteme göre, okula yeni başlayan 66-72 aylık yaklaşık 1 milyon 600 bin birinci sınıf öğrencisi
 de aldıkları bir haftalık uyum eğitiminin ardından eğitime adım atacak.
Bakanlık yeni eğitim yılında öğrencilere toplam 187 milyon ders kitabını ücretsiz dağıtacak.
Üç kademeye ayrılan eğitim sistemi, birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul, ikinci kademe
 4 yıl süreli ortaokul, üçüncü kademe 4 yıl süreli lise olarak düzenlendi.


 Smiley 3 Eylül 2012'de Yedek Listeden kazanan SBS adayları Kazandıkları Anadolu
                       Lisesine kayıt yaptırabilecekler
.(tıklayınız)

      Smiley  Bir hafta önce 17 Ağustos 2012'de SBS yi kazananlar
                                       Açıklandı(tıklayınız)
 

Smiley467.697 kontenjan için 777.096 adayın tercih başvurusunu yaptığı işlemlerde 461.326 aday sisteme dahil ortaöğretim kurumlarına asil kayıt hakkı kazanmıştır.

   Smiley 2012 SBS Taban Puanları Tavan Puanları Kontejanları
        için (tıkla)  veya (tıklayınız)


Asil listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 27-31 Ağustos 2012
 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları halinde
 bu haklarını kaybederler.Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir
  ortaöğretim kurumun  yerleştirilemeyen, yerleştirildiği hâlde kayıt yaptırmayan
  veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan
   ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabileceklerdir.


         Smiley2012'de 1658 Anadolu Lisesini 226883 Öğrenci kazandı.
       176 FEN ve Sosyal Lisesini 15002 Öğrenci kazandı. 299 Anadolu Öğretmen
                Lisesini 29715   Öğrenci kazandı.


    SmileyYedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler,
verilen kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmamaları
durumunda bu haklarını kaybederler.

         Smiley SBS 2012 Sınav sonuç örneği görmek için (tıklayınız)
        
          Smiley SBS 2012 'de En iyi öğrenciler Hangi Liseleri tercih
                etti (tıklayınız)     veya (tıklayınız)

 
             Smiley SBS 2012 Birincisi Nezihe Ezgi Menzi, Hem Galatasaray Lisesini Tercih edip yerleşti hem de Robert Koleje kaydını yaptırdı.
Satranç Turnuvasında Çekoslovakyada olduğu için gelince Lisesine kesin karar verecek.(tıklayınız)



    Smiley 2012 SBS Tercih verme Kayıt Yerleşme sırasındaki önemli
          tarihleri incelemek için (tıklayınız)

   
             Smiley Liselere kayıtlar 13 Ağustos 2012'de başlıyor(tıklayınız)
          Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni
         öğrenci kayıtları yarından itibaren 31 Ağustos'a kadar elektronik   
        ortamda yapılacak .
       Genel liselere kayıtlarda bölge ve ikametgah esas alınacak; 
       meslek   liselerine  kayıtlarda ise bölge sınırlaması olmayacak. 
       Öğrenci aday kayıt sonuçları 7 Eylül'de belli olacak.
      Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni
      öğrenci  kayıtları  yarın başlıyor.
 
      SmileyElektronik ortamda yapılacak kayıtlar 31 Ağustos'a kadar alınabilecek.
          Okulların komisyonlarca belirlenen kontenjanlarına e-okul sistemi
        üzerinden ulaşılabilecek. 
      Öğrenci aday kayıtları genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 
       13-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 
     


     Smiley SBS 2012 Tercihlerinizi 8 Ağustosa kadar vermeniz gerekiyor. SBS Uzmanı
          Rehberlik  Öğretmenleri merak edilen soruları yanıtladı(tıklayınız)


    Smiley 2012 SBS Puanınızı öğrenmek için tıklayınız  veya tıklayınız
   
       Smiley  SBS 2012 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu (tıklayınız)

        Smiley   MEB SBS 2012 Tercih Yerleştirme Kayıt süreçlerinde uygulanacak kuralları
                       açıkladı(
tıklayınz)
  diger Duyuru(tıklayınız)


        Smiley MEB SBS 2012'ye ait sayısal bilgileri açıkladı tıklayınız

       
          

        Smiley  MEB Anadolu Liselerinin ve diger Liselerinin  2011 Taban Puanlarını Kontejanları
                     açıkladı(tıklayınız)

         Smiley 2011 'de belirli bir sıradaki öğrencinin Puanı kaçtı?(tıklayınız)

         Smiley 2012'de bir öğrencinin SBS Sınav Sonuç kağıdı örneği(tıklayınız)

         Smiley  SBS 2012'ye 1098285 aday başvurdu. 
               SBS 2012'de Adayların %16'sı 20 Matematik sorusundan en az 10,2 Net veya
               fazlasını yapabildi. SBS 2012'de Adayların %16'sı 23 Türkçe  sorusundan en
               az 18,1 Net  veya fazlasını yapabildi.SBS 2012'de Adayların %16'sı 20 FEN 
               Bilimleri sorusundan en az 12,2 Net  veya daha fazlasını yapabildi.
              SBS 2012'de Adayların    %16'sı 20 Sosyal  Bilimleri sorusundan en az 15,5 Net
              veya daha fazlasını yapabildi.
              SBS  2012'de Adayların %16'sı 17 İngilizce sorusundan en az 9,5 Net  veya daha
              fazlasını yapabildi.Geri kalan %84'ü ise bu netlerin altında cevaplar  verebildi.


                    TED Mersin Özel İlköğretim Okulu'ndan Nezihe Ezgi Menzi birinci oldu.
                     Kendisini tebrik ederiz.(tıklayınız)
                    Şampiyon Hedefinin Robert Kolej’de okumak olduğunu belirtti.
                         
TED Mersin Özel İlköğretim Okulu'ndan Nezihe Ezgi Menzi
                     (Uluslararası  satranç yarışmasında 2. olduğundan ek puan aldı)
                     507.424 puanla birinci oldu.
                     Birinciyi tebrik ederim. SBS Birincisinin Robert Koleji seçmesini MEB
                   yetkilileri düşünür mü sizce? Acaba niye bir Devlet okulunu seçmedi sizce?


        SBS 2012 1.si TED Mersin Özel İlköğretim Okulu'ndan Nezihe Ezgi Menzi







     












    SmileyOrtaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) 196 ve üstü (1042148 Aday Tercih yapabilecek)
           olup tercihte bulunabilecek tüm  öğrenciler, yerleştirme işlemleri için
            tercihlerini 1-8 
             Ağustos 2012
tarihleri  arasında  yapabilecek. (tıklayınız)
             Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 tercih  yapabilecek.
                Özellikle, tercih listesinin bir kez düzenleneceği,
               daha sonra ikinci bir tercih ve/veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme
               işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı dikkate alınarak tercihlerin özenle ve dikkatle
              yapılması gerekiyor.
              SmileyTercih başvurusu sadece 1 kez yapılacağından ve başvuru
                 işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden, öncelik sırasına ve http://oges.meb.gov.tr
                  ve https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul
               taban puanlarına dikkat edilerek yapılması gerekiyor.
                 Herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki
             tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate
            alınarak yedek yerleştirme yapılacaktır. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler
             en fazla 3 tercihine yedek olabilecektir. Yedek yerleştirme yapılacak okulların
            kontenjan sayıları, asil kontenjan sayısının 3 katı alınarak belirlenecek.Yerleştirme
            işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı
              öğrenciler sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak
             tercihlerine yerleştirilmiş olabilecektir.
             Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilecek.
            Yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin ''Sınav Sonuç Belgesi''nde,
               herhangi bir ortaöğretim kurumuna asil olarak yerleştirildiği okul var ise bu
             okulun bilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul/okullar var ise yedek okullar
             ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunacak.
             Ayrıca veliler https://e­okul.meb.gov.tr adresindeki ''Veli Bilgilendirme Sistemi''nden
             sürekli olarak bilgilendirilecek. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini
              yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekiyor.
        2012 SBS'de tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 677 iken, sınıf puanı
        500 olan öğrenci  sayısı 449 olarak belirlendi. Üç yıl boyunca tüm soruları
         doğru yapan öğrenci  sayısı 21, sınıf puanı  500 olan öğrenci sayısı ise
         18 olarak tespit edildi.
          Sınava 1 milyon 98 bin 285 aday başvuruda bulunmuştu


         
         Smiley 2011 İstanbuldaki Anadolu Liselerinin en küçük taban
                                                                            puanları(
tıklayınız)


        
Smiley2011 Seviye Belirleme Sınavı Birinci Yerleştirme  Taban-Tavan
                          Puanları için (tıklayınız)


        Smiley SBS 2011 Anadolu Liseleri ve digerlerini Tercih Kılavuzu(tıklayınız)
             Tercih işlemini merak edenler inceleyebilirler.



         Smiley 2013 SBS TEK 8.sınıfta yapılacak .Sınav Sistemini öğrenmek
         için (tıklayınız)
2013 yılından itibaren yalnız 8. sınıfta SBS sınavı yapılacak.Sorularda
         6. ve 7.sınıf bilgilerinden de öğrenci sorumlu olacak. 6.sınıfın Okul başarısı 50 puan,
         7.sınıfın okul başarısı 50 puan, 8.sınıfın Okul başarısı en çok 50 Puan katkıda bulunacak.
         8.sınıfta yapılacak SBS sınavının katkısı ise 350 puan olacak. 2012'de 7.sınıfta
         okuyanlar 50 puanı kazanabilmek için okul derslerine önem vermeleri gerekecek.


     
 
     Smiley 12 Temmuz 2012 Perşembe günü SBS sonuç belgesi açıklandı. her
           öğrenci için bir OYP puanı bulunmaktadır. Öğrenciler puanları ile birlikte Başarı
           Sıralarını da tercih yaparken kullanacaklar. OYP si 196 ve üstünde olan öğrenciler
            merkezi sınavla öğrenci alan en çok 10 liseyi tercih formlarında
              bulundurabilecekler. (tıklayınız)
 



       Smiley 2013 SBS 8.sınıf Adaylarına bazı uyarıları görmek için (tıklayınız)





     Smiley SBS Puanınızı hesaplamak için Doğru ve yanlış sayılarınızı yazınız(tıklayınız) 
             veya(tıklayınız) 


2011 SBS 8.sınıf SBS Formülünü 240 sayfalık 8.sınıf MATEMATİK TEST yardımcı kitabının yazarı Matematik Öğretmeni Kemal Türkeli Hesapladı.(tıklayınız)

              Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresime yazarsanız ücretsiz yollayacağım.




 
     Smiley  ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) başvuru KILAVUZU (tıklayınız)


          Smiley SBS Sistemini tanıyın puanlar nasıl hesaplanıyor önemli bilgiler(tıklayınız)
 


 



Smileyİlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı  SBS ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk
           Sınavı, 9 Haziran 2012'de yapıldı.



  Smiley Sınav kaygısını kontrol etmeyi öğrenmek için (tıklayınız)   



Smiley 2012 PYBS Soruları Cevapları için (tıklayın ) 





     Smiley 2012  töder SBS Deneme sınavlarını inceleyin(tıklayınız)






2011 SBS 8.sınıf SBS Formülünü 240 sayfalık 8.sınıf MATEMATİK TEST yardımcı kitabının yazarı Matematik Öğretmeni Kemal Türkeli Hesapladı.

Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresime yazarsanız ücretsiz yollayacağım.


Smiley  Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından 17 Eylülde , 14 Haziran 2013'ye kadar sürecek yeni eğitim öğretim yılı maratonuna başlayacaklar. 




 SmileyEgitim-öğretim yılının birinci yarısı 25 Ocak 2013 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili 28 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak.
  Türkiye'de 32 bin 797 ilköğretim okulunda 10 milyon 981 bin 100(Her sınıfta ortalama 1 372 637 öğrenci okumakta) çocuk okuyor. Bu okullarda 339 bin 653 derslik bulunuyor, 503 bin 328 öğretmen görev yapıyor.
İlköğretimde, erkek öğrenci sayısı kız öğrenci sayısından 265 852 daha fazla. Geçen sene, erkek öğrenci sayısı 5 milyon 623 bin 476 iken, kız öğrenci sayısı 5 milyon 357 bin 624 olarak belirlendi.Açık ilköğretim kurumlarında 404 bin 879, resmi ilköğretim kurumlarında 10 milyon 308 bin 927, özel ilköğretim kurumlarında ise 267 bin 294 öğrenci eğitim görüyor. 
 SBS 2012'de    Tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 677, sınıf puanı 500 tam puan  öğrenci sayısı ise 449'dir.    



  

              Smiley  421 bin 80 kontenjan için 668 bin 117 adayın tercih başvurusu yaptığı
                   işlemlerde 366 bin 762 aday sisteme dahil  Orta öğretim kurumlarına asıl kayıt hakkı kazandı. Bu yıl bir okula asıl kayıt   hakkı kazanan
adayların bir veya daha fazla okul için de yedek kayıt hakkı  kazanabildikleri yeni bir uygulamaya geçildi.
Tercihlerinden birini asil olarak   kazanan öğrenciler, 1–5 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar asıl  olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Asıl listeden kayıt hakkı  kazanan öğrenciler bu tarihe kadar kayıt yaptırmamaları halinde bu haklarını kaybedecekler.           

 


   2011;

 İlköğretim 8. sınıflar için düzenlenen SBS’de 2011'de tüm soruları doğru yapan  öğrenci sayısı 921 olarak belirlendi.Tercih Listesinin bir kez düzenleneceği,  daha sonra ikinci bir tercih ve/veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı dikkate alınarak tercihlerin özenle  ve dikkatle yapılması gerekli görülmektedir.
        SBS'de yerleştirmeler nasıl olacak? 2011'de 12 okulun yer aldığı tek tercih listesi hazırlanacak.   İlk yerleştirmeden sonra 4 yedek yerleştirme daha olacak...Öğrencilerin tercihleri 8-20 Temmuz  2011      tarihleri arasında alınacak.
7 Temmuz 2011: 8. sınıf SBS ve OYP puanı ilanı ,     8-20 Temmuz 2011: Tercihlerin alınması  ,      26 Temmuz 2011: Yerleştirme
sonuçlarının ilanı
 

 Smiley Dersaneler Birliği öğrencileri strese sokmayacak Çözüm önerilerini açıkladı.SBS Sınavlarını Devlet yerine daha Bağımsız bir kuruluşun Öğrencilerin Kalitesini ölçerek Sıralama işini yapmasını önerdi..

Smiley  ZTV(tıklayınız), yeni Eğitim-Öğretim yılında tüm izleyicilerine avantajlı üyelik fırsatları sunuyor. Tüm ZTV üyeleri, her ay ücretsiz 5 adet SBS veya YGS/LYS veya KPSS derslerini ücretsiz izleme imkânı kazanıyor.

SmileyMilli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı Açık İlköğretim Okulu, Açık Lise ve Dil dersleri ise tüm üyelerimizin kullanımı için ücretsiz ve sınırsız.[tıklayınız] İngilizce Ders kitaplarınızın SES CD'lerini dinleyin

Smiley8 ve 7.sınıf SBS 2010 Puanını Net sayılarına göre hesaplama formülünü Matematik Öğretmeni  yazar Kemal Türkeli hesapladı




 2010 SBS  8.sınıf = 4,62.Matematik+  3,963.Tür+ 3,344.Fen ve T.+ 2,827.Sos+1,194.İng  + 172,734 

Smiley2010  8.sınıf SBS  sınavının 1544 birincisi oldu. Bunların 868’inin  Sınıf Puanı 500 oldu.
2010 Aritmetik ortalamalarına ve standart sapmalarına göre hesapladığım formülleri  inceleyiniz. Siz de Net sayılarınıza  formülümü uygulayarak yaklaşık Puanınızı hesaplayabilirsiniz. Formülün öğrencilere yardımcı olmasını dilerim.  
   Matematik Öğretmeni yazar Kemal Türkeli SBS Başarınız için çalışır.
 7.sınıf SBS 2010 = 4,7.Matematik + 4,3Türkçe+ + 3,71.Fen ve  Teknoloji   +3,43.Sosyal  +1,367.İngilizce  + 176,13

Geçen seneki katsayılar ise şöyle idi;7.sınıf  SBS 2009 = 5,328xMatematik+3,618xTürkçe+3,2433xFen veT.+2,8834xSosyal +1,2138xİngilizce +  199,6571, 

 7.sınıf 2010 SBS'ye 1069 502 Öğrenci başvurdu. 928 öğrenci SBS'de 500 Puan alarak birinci oldu.         Bunların 506'sının 7.sınıf Sınıf Puanı 500 olabildi.  



       Anadolu Liselerini 175550 öğrenci kazandı.FEN veya  Sosyal Bilimler Liselerini 11830 öğrenci kazandı. Anadolu Öğretmen Liselerini    24720 öğrenci kazandı.
  
Yani kolay soru sorularak  öğrencilere gerçekçi olmayan bir moral verildiği anlaşılıyor.Unutmayın en iyi %10 seçilecek sonuçta.

    İstanbulda 2010-2011 eğitim öğretim yılında, 367 yeni Anadolu Lisesi hizmete girmiş olacak. Böylece 54 bin 690 yeni kontenjan 2010'da açılacak. Kontenjanı en fazla artan il İstanbul oldu.





 İstanbul’da bu yıl 40 yeni Anadolu Lisesi açıldı. İlde ayrıca Selimpaşa’da bir Fen Lisesi, Beykoz’da da Anadolu Öğretmen Lisesi hizmete giriyor. 


  SONUÇTA KADEMELİ olarak  2013'te BAŞA DÖNÜLECEK YALNIZ SINAVIN ADI DEĞİŞMİŞ OLACAK. SBS'nin tek sınava indirilmesi iyi mi kötü mü oldu?
Harcanan paralara ve zamana yazık sorumlulara ceza verilmeli bir şekilde...Ali yapar Veli bozarmış oysa ikisi de aynı partiden demek ki Parti programını biri okumamış sizce hangisi... SINAVIN  AMACI  EN iyi %10 öğrenciyi seçerek düzeylerine göre eğitmektir yoksa tüm Liselerin adını Anadolu Lisesi yapmak en iyi %10'un kalitesini  yükseltmeyecektir. Hiç bilenle bilmeyen sizce bir tutulmalı mı?

Smiley15 yaşındaki öğrencilerimizin bir alt kümesinin(6000 öğrencimiz)  3 yılda bir girdiği Global PİSA[tıklayınız] sınavında 100 ülke içinde Türkçeden 67., Matematik ve Fen okur yazarlığında ise 77. sıradayız. Artık ders konularımız mı global değil öğretmenlerimiz mi proğramı öğretemiyor yoksa öğrencmiz  mi ilgisiz artık siz karar verin. Meksika Uganda düzeyinde öğrencilerimiz.

SBS sınavları kaldırılsa ne olur ki ortada  Global kalite ile karşılaştırıldığında ülkemiz için büyük bir kalitesizlik sözkonusu iken ....
SBS sistem değişikliği için benim önerim. 6.sınıf Sınıf puanının SBS katkısı 125 puandan 80 puana azaltılmalıdır. 7.sınıf Sınıf puanının SBS puanına katkısı da 175 puandan 120 puana azaltılmalıdır. Böylece  8.sınıf SBS 'nin katkısı da 200 puandan 300 puana çıkarılmış olacaktır. Bence isteyen 8+7+6, isteyen 8+7, isteyen 8+6 SBS'ye girmeli öğrenci puanlarına bakarak hangisi ile Lise Yerleştirme Puanın hesaplanacağına  kendisi karar verebilmelidir. Puanının düşük olduğu veya girmediği 6 veya 7.sınıf SBS puanları öğrenci isterse Yerleştirme puanını etkilememelidir. Fakat 8.sınıf SBS her aday için zorunlu olmalıdır. Öğrencinin geleceğini tek bir sınava bağlamanın zorluğu da mutlaka düşünülmelidir.
   SmileyÖğrencinin SBS başarısı sınıf geçme puanına ve İlköğretim Diploma notuna da katılmalıdır.   Okul başarısnın etkisi  de Üniversiteye giriş gibi 132 puandan 65 puana azaltılmalıdır.   

     Smiley       SBS fırsat eşitliği içinde Anadolu Lisesi gibi Liselere öğrencilerimizi yerleştirmek için bir araçtır. SINAVIN  AMACI  EN iyi %10 öğrenciyi seçerek düzeylerine göre eğitmektir yoksa tüm Liselerin adını Anadolu Lisesi yapmak en iyi %10'un kalitesini asla  yükseltmeyecektir.
Metaller nasıl Altın Gümüş gibi belirli bir yöntemle ayrıştırılıyorsa bir İnsan Kaynakları Bakanlığı kurularak öğrencilerimiz de herkesin Bilgi çağında insan onuruna yakışır bir hayat sürebilmesi için hayata hazırlanacak   şekilde yönlendirilmeli  eğitilmelidir.
Hiç bilenle bilmeyen sizce bir tutulabilir mi?    
  8.sınıf SBS'de kaç Türkiye birincisi var o da resmen açıklanmadı. 8.sınıf  Puanı 500 olan kaç tane öğrenci var o da resmen meb sitesinde açıklanmadı.

 Smiley Diğer yandan 15 yaşındaki öğrencilerimizin rastgele bir alt kümesinin 3 yılda bir girdiği Global PİSA sınavında çan eğrisine göre her 100 ülke içinde Türkçeden 67.,  Matematik ve Fen okur yazarlığında ise 77. sıradayız. Artık ders konularımız mı global değil öğretmenlerimiz mi proğramı öğretemiyor yoksa öğrencmiz  mi ilgisiz artık ona siz karar verin. Meksika Uganda düzeyinde öğrencilerimiz. SBS sınavları kaldırılsa ne olur ki ortada  Global kalite ile karşılaştırıldığında ülkemiz için büyük bir kalitesizlik sözkonusu  iken....  SBS sistem değişikliği için benim önerim. 6.sınıf Sınıf Puanının OYP'ye  katkısı 125 puandan 80 puana azaltılmalıdır. 7.sınıf Sınıf Puanının OYP puanına katkısı da 175 puandan 120 puana azaltılmalıdır. 

Böylece  8.sınıf SBS 'nin OYP puanına katkısı da 200 puandan 300 puana çıkarılmış olacaktır. Bence isteyen 8+7+6, isteyen 8+7, isteyen 8+6 SBS'ye girebilmeli öğrenci puanlarına bakarak hangisi ile Liselere Yerleştirme Puanın hesaplanacağına  kendisi karar verebilmelidir.

Veya hangisi en büyükse o OYP puanı kullanılmalıdır.   Puanının düşük olduğu veya girmediği 6 veya 7.sınıf SBS puanları öğrenci isterse Liselere Yerleştirme puanını etkilememelidir.
Fakat 8.sınıf SBS her aday için zorunlu olmalıdır.Ayrıca Üniversitelere Giriş sınavında olduğu gibi okul başarısının etkisi 132'den Üniversite Girişteki gibi 60 puana azaltılmalıdır.Ortak sınavın etkisi de 368'den 435'e yükseltilmelidir. Öğrencinin geleceğini tek bir sınava bağlamanın zorluğu da mutlaka düşünülmelidir.
Smiley Öğrencinin SBS başarısı sınıf geçme Karne puanlarına ve İlköğretim Diploma notuna da bir şekilde  katılmalıdır.SBS sonuçları yalnız Liseye yerleştirmek için değil öğrencinin derslere  ilgisini de yansıttığı için Karne notuna ve İlköğretim diploma notuna yansıtılmalıdır.  Ayrıca MEB Ankaradan yazılan ders proğramlarının öğrencilerimize ne ölçüde öğretilebildiğini de SBS ile kontrol edebilmektedir.   

Soru  :  İlköğretimde okuyan öğrencilerin velileriyiz. Hem okul başarısı hem SBS Test sınavı başarısı için hangi İngilizce öğreten kitaptan çalışmalarını önerirsiniz?

Cevap : Pearson Longman yayınevinin yayınladığı yazarları SteveElsworth , Jim Rose olan 4 düzeydeki kitaptan oluşan ENERGY (Beginner-Intermediate, A1-B1 düzeyi) serisini öneririm. www.longman.com/energy bilgi alabilirsiniz.

SmileySoru : İlköğretim öğrencilerinin velileriyiz. Öğrencilerimizin okuma yeteneklerini geliştirebilmek için hangi yazarın hangi kitaplarını okumalarını önerirsiniz?

Cevap : İnkilap Yayınevi ( www.inkilap.com,   4961111, Ataköy kırtasiye: 5606057) nin yayınlarından  ÇOCUK KALBİ (Edmondo de Amcis) kitabını öneririm.

Gençleriçin Dünya Klasikleri dizisinin diğer kitaplarından da yararlanmalarını öneririm Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir ,  

    SmileySBS, YGS , LYS Online sınavlarına Ücretsiz katılın [tıklayınız] http://www.sinavagir.com/    


      SmileyTudem, SBS 8.sınıf  Deneme Sınavı ile çalışmanızı gözden geçirin.

 


 
Smiley 13 Mayıs 2012 Pazar tarihinde yapılan   ÖZ-DE-BİR Yayınları
          7. Sınıflar DBS 2.,Test sorularını incelemek veya çözmek için(tıklayınız)    ve


         8. Sınıflar için  SBS 3. Genel Denemesi Sorularını incelemek için(tıklayınız)
 


       Smiley töderin 20-21 Mayıs 2012'de 8,7 , ve 6.sınıflara uyguladığı  SBS 2012 2.Deneme
         Sınavı sorularını inceleyiniz.
(tıklayınız)


   
   
    
   Smiley  ÖZ-DE-BİR Yayınları  6, 7. Sınıflar DBS 1.,

      Smiley   8. Sınıf SBS 1. Genel Denemesi

 
15 Ocak 2012 Pazar  günü yapıldı (tıklayınız)

   
   Smiley Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 8. sınıflara yönelik Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) 9 Haziran 2012'de yaptı. Milli Eğitim Bakanlığınca 2012'de uygulanacak sınav takvimi belirlendi.(tıklayınız)


  
    Smiley  ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) başvuru  5-23 Mart 2012 tarihleri arasında yapıldı.Halk Bankası, Ziraat Bankası veya  Vakıf Bankası'na 10 TL yatırılarak başvuru  yapılabildi.


   
  Smiley 4-5-6-7 SBS Adaylarına 8 Ocak 2012'de FEN Bilimleri Dersanesinin Deneme Sınavı yapıldı.
            (tıklayınız) 


 
 
Facebook'ta Paylaş

Saat

Ulti Clocks content

Sınav Tarihi

Anket

Siteyi ziyaret amacınız...?
 

Hava Durumu

Sözlük

Bağlantılar

ATAKÖY Gazetesini [tıklayın]
okuyun( Kemal Türkeli 10 sene
(2000-2010) aylık Ataköy Gazete'
sinde TEOG,LYS, YGS için Rehberlik
köşe yazıları yazdı. Artık kendi
sitesinde yazmaktadır.Yerel Atakoy
Gazetesini okumak için
(tıklayınız)


Kemal Türkeli'nin issuu'(Yayın)
daki
yayınlarını inceleyin okuyun.
issuu için (tıklayın) .
facebook sayfam için
[tıklayın]
YGS, LYS,Teog ,Lise, İlköğretim
öğrencilerine yararlı değişik yazıları
inceleyin. Sınavlarda, Okulunuzda
başarınızı arttırın.
[tıklayın]




Webde Ara

Videolar

Videolar

Universite Ogrencilerine

Lisans Ogrencilerine AOF Ogrencilerine

SBS Puan hesaplayici

Puaninizi hesaplamak icin tiklayin